Annonce
Esbjerg

Gørding-kandidat brager ind med 617 stemmer

Den 50-årige mejerist Hans Erik Andersen, Gørding, blev nyvalgt som Venstre-medlem af Esbjerg Byråd. Her på valgnatten sammen med Henning Ravn fra Bramming, som blev genvalgt med det tredjehøjeste stemmetal blandt Venstre-kandidaterne. Foto: Ole Maass.

50-årige Hans Erik Andersen stillede for første gang op til kommunalvalget for Venstre, og han fik det sjettehøjeste stemmetal blandt sit partis kandidater.

GØRDING: Hans Erik Andersen har været medlem og aktiv i sit parti i mere end halvdelen af sit 50-årige liv. Men tirsdag var han for første gang på stemmesedlen til et kommunalvalg, og så bragede han ind i Esbjerg Byråd med 617 personlige stemmer. Det sjettehøjeste stemmetal blandt Venstre-kandidaterne.

- Jeg fik 546 stemmer i Gørding, og så har jeg fået 71 stemmer andre steder. Det er jeg meget glad for og overrasket over, siger den 50-årige mejerist, som til daglig arbejder hos Arla Foods på det store mejeri i Taulov ved Fredericia.

Han har været aktiv og tidligere også formand for den lokale Venstre-forening i Vejrup-Gørding, og de seneste fire år medlem af lokalrådet i Gørding, men ellers har han arbejdet mest internt i partiforeningens regie.

- Jeg skal ikke ind og føre sognerådspolitik. Generelt synes jeg, at der har været god bevågenhed i kommunen om landsbyerne og de mindre byer.

Hans Erik Andersen, nyvalgt V-medlem af Esbjerg Byråd

Ikke sognerådspolitik

- I byrådet vil jeg arbejde for, at der er fokus på lokalområderne og landsbyerne i Esbjerg Kommune. Men jeg skal ikke ind og føre sognerådspolitik. Generelt synes jeg, at der har været god bevågenhed i kommunen om landsbyerne og de mindre byer som Gørding, hvor vi jo har fået gennemført en mellembyplan, og der er blevet lavet gode ting i byen. Det vil jeg fortsat have fokus på. Det er vigtigt at bevare skolerne i de mindre byer, for lukker skolerne kommer idrætshallen også i fare, og det næste der så ryger er købmanden, siger Hans Erik Andersen og henviser til, at skolen i Vejrup tidligere i den i gangværende byrådsperiode var nævnt som en skole, der var truet af nedlæggelse.

Ved kommunalvalget i 2013 blev Jørn Schultz fra Gørding valgt ind i Venstres byrådsgruppe med 504 stemmer. Han døde tidligere i år. Hans Erik Andersen er overrasket over, at han fik godt 100 stemmer flere.

- I valgkampen har jeg næsten dagligt været på gaden i Gørding for at føre valgkamp. Det er åbentbart det, der nu har givet resultat, siger Venstre-manden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce