Annonce
Sport

Gabriel Jesus-hattrick hjælper Atalanta videre i CL

Matthew Childs/Ritzau Scanpix

Manchester City var videre til ottendedelsfinalerne i Champions League, og med som toer fulgte Atalanta.

Manchester City stillede op med et reservepræget mandskab ude mod Dinamo Zagreb i den sjette og sidste gruppekamp i Champions League.

Men trods de mange reserver vandt City alligevel med 4-1 over Dinamo Zagreb.

Det skete med stor hjælp fra angriberen Gabriel Jesus, som scorede hattrick.

Allerede inden kampen var det engelske Premier League-mandskab sikker på at gå videre til ottendedelsfinalerne som etter i gruppe C.

De øvrige tre hold i gruppen havde alle chancen for at følge med City videre, og det blev Atalanta, der snuppede den anden plads i ottendedelsfinalerne.

Atalanta vandt 3-0 ude over Shakhtar Donetsk, og takket være Citys sejr over Dinamo Zagreb kravlede italienerne fra sidstepladsen op som nummer to i gruppen.

Simon Kjær var ude med en skade og derfor ikke med i truppen for Atalanta.

Men den danske landsholdsanfører kan nu se frem til europæisk fodbold på den øverste hylde til næste år.

City vandt gruppen med 14 point, Atalanta fulgte efter på andenpladsen med syv point.

Shakhtar Donetsk endte på tredjepladsen med seks point og træder dermed ind i Europa League efter nytår, mens Dinamo Zagreb med fem point på sidstepladsen er færdig i Europa.

I kampen i Zagreb kom City skidt fra start.

Efter blot ti minutter bragte Dinamo Zagreb sig foran med 1-0 på en fremragende helflugter af Dani Olmo.

Men derefter viste Gabriel Jesus målnæsen for City med tre scoringer i træk. De seneste 14 mål af Gabriel Jesus er i øvrigt alle lavet på udebane.

Gabriel Jesus udlignede til 1-1 efter 34 minutter på et hovedstød efter et indlæg fra Riyad Mahrez.

Det var Dinamo Zagreb-spillerne og især anfører Arijan Ademi ikke tilfredse med, da en af hjemmeholdets spillere lå skadet på græsset.

Første halvleg bød også på en kontroversiel episode, da Zagreb-spilleren Amer Gojak plantede en albue i hovedet på Citys Rodri.

Den blev set igennem af VAR, men videodommeren mente ikke, at det var en forseelse til rødt kort, hvilket man kan undre sig over.

I anden halvleg scorede Gabriel Jesus to kasser mere, og så var den kamp afgjort, inden Phil Foden cementerede sejren med målet til slutresultatet 4-1.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce