Annonce
Kultur

Gadefesten blev en succes: Et sted mellem 2500-3000 kiggede forbi

Jørgen Hanson var initiativtager til Gadefesten i Vejen, og han er overordnet tilfreds med forløbet, der levede op til forventningerne. Tirsdag i næste uge skal der evalueres med Vejen Kommune. Foto: Brian Lindholt
Restauratør evaluerer med Vejen Kommune på tirsdag i næste uge. - Torvet viste sit store potentiale, siger Jørgen Hanson

Vejen: Han var i sving fra fredag morgen klokken 5 og kunne tage sig en fyraftensbajer klokken 02.45. Restauratør Jørgen Hanson fra Crazy Daisy og Bubbas Sportsbar har fået pustet ud efter Gadefesten fredag i Vejens midtby, der gav stort rykind på DJ-scenen ved banegården og på torvet med solister og bands foran rådhuset.

- Det levede op til mine forventninger. Mine vagter vurderer, at der har været et sted mellem 2500 og 3000 besøgende i løbet af dagen. De fleste kom på torvet, hvor musikken var målrettet fra 25 år og opefter, mens det mere var til de 16-24 årige på banegården. Der var klart flest på torvet. Her så jeg blandt andre min onkel på 72 år og flere i samme aldersklasse. Så vi ramte rimeligt bredt, siger Jørgen Hanson, der skal evaluere Gadefesten med Vejen kommune tirsdag i næste uge.

Der var klart flest på torvet. Her så jeg blandt andre min onkel på 72 år og flere i samme aldersklasse. Så vi ramte rimeligt bredt.

Jørgen Hanson, arrangør af Gadefesten

- Jeg vil helst vente med evalueringen, indtil jeg har talt med kommunen og citychef Flemming Simested fra Handelsbyen Vejen for dig. Det ville være mærkeligt, hvis alt lige var i skabet i første hug, og der vil altid være ting, der kan justeres. Men jeg har udelukkende fået positive tilkendegivelser. Jeg har lagt et opslag ud på Facebook fra begivenheden, og det har fået over 400 likes. Det har jeg lige godt aldrig oplevet før, siger Jørgen Hanson.

Annonce

Travlhed flere steder

Gadefesten startede klokken 15 på torvet. Stille og roligt dukkede folk op.

- De skulle lige hjem fra arbejde. Flere butiksansatte arbejdede jo til kl. 17.30, og ved 18-19 tiden var der helt fyldt på pladsen foran rådhuset, der virkelig viste sit potentiale. Og det var sådan set også resten af aftenen, indtil festen sluttede med fyrværkeri. Pladsen viste virkelig sit potentiale, siger Jørgen Hanson.

Flere handlende nød også godt af festen.

- De havde virkelig travlt i Løvbjerg og Kvickly og på flere spisesteder. Det gør mig bare ekstra glad, siger Jørgen Hanson.

Evalueringen kommer blandt andet til at omhandle tidspunktet i forhold til vejrrisikoen. Den kan omhandle ugedagen (fredag eller lørdag) i forhold til tilstrømningen. Det kan være i forhold til musikvalget (måske et endnu større hovednavn).

- Vi ramte rigtigt med Midt Om Natten og DJ Kongsted som de store trækplastre, og det betød også noget, at vi havde lokale navne som Peter Amtoft og Evolving-E på programmet. Vi må have ramt noget rigtigt, for jeg så folk fra både Vejen, Brørup, Holsted, Sdr. Hygum, Jels og Rødding, siger Jørgen Hanson.

Han fik selv omsætningsglæde fra mange deltagere i Gadefesten, der fortsatte til efterfesten med Michael Hausted på Bubbas Sportsbar og danseglade, der senere indtog Crazy Daisy til musik fra DJ's, der også spillede ved banegården.

Annonce

Tanker bliver grebet

Flere deltagere i Gadefesten udtrykte i JydskeVestkysten ønske om mere live-musik i Vejen - ja måske ligefrem et lokalt spillested, hvor lokale talenter kan trykke den af over scenekanten.

- De tanker griber jeg også. Og jeg har tænkt mig at tage kontakt til Peter Amtoft (formand for Rytmisk Musik Vejen, red.). For vi har også live-musik på Bubbas, siger Jørgen Hanson.

Torvet viste sit potentiale til Gadefesten. Jørgen Hanson vurderer, at et sted mellem 2500 og 3000 besøgende kiggede forbi i løbet af fredagen og lyttede til live-musik. Foto: Brian Lindholt
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Kultur For abonnenter

Nyt drama på TV 2: 'Overleverne' er velment brevkasse-tv

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce