Annonce
Esbjerg

Gadefesten vender tilbage

Musikken styres som altid af TooManyLeftHands, men der er også plads til lokalt talent på scenen. Foto: Simon Lau
Gadefest Tour-karavanen har igen sat kurs mod Esbjerg. Den bastunge folkefest indtager midtbyen lørdag den 14. september.

Esbjerg: Torvegade lægger asfalt til Gadefest Tour, når den store fest-karavane for tredje år i træk inviterer til gratis fest i Esbjerg.

Med scene, konfettikanoner og elektronisk musik er der lagt op til en fest af de større. Musikken styres som altid af TooManyLeftHands, og under konceptet ”TooManyLeftHands & Friends” tager dj-duoen en kombination af store danske liveartister og lokale dj’s som Janus Lauvring og Kristian Ladefoged med på scenen.

Programmet har dog plads til flere lokale talenter.

- Den lokale forankring er altafgørende for Gadefest Tour. Derfor sender vi her en åben invitation til lokale producere om at henvende sig, hvis de ønsker spilletid på scenen, fortæller Martin Tang Madsen, Event Manager hos Royal Unibrew, i en pressemeddelelse.

Annonce

Gadefest Tour

Gadefest Tour er et eventtiltag, der i august og september bringer gratis gadefester, højt humør og en masse elektronisk musik til Randers, Holbæk, Aalborg, Odense, Vejle, Viborg og Esbjerg. Konceptet er udviklet af Royal Beer og Faxe Kondi Booster i samarbejde med TooManyLeftHands og en række lokale aktører.

Lokale producere der ønsker spilletid på Gadefest Tour kan henvende sig pr. mail på: artist@gadefest.dk

Læs mere om eventet på facebook.com/gadefesttour

Gæsternes fest

Gadefest-konceptet er udviklet af Royal Beer, Faxe Kondi Booster og TooManyLeftHands, og er blevet til i et tæt samarbejde med en række lokale partnere, herunder Rustik – Bar & Natklub, Business Esbjerg, Esbjerg City, Studiebyen Esbjerg og Esbjerg Kommune.

- Gadefest Tour har udviklet sig til en tradition, hvor det ikke længere er os - eller de andre optrædende artister - som er det primære. Vi skaber selvfølgelig rammen, men det er gæsterne selv, der sørger for at skabe en gedigen pop-up gadefest, siger Martin Nick fra TooManyLeftHands.

Gadefesten starter klokken 17.00 med lørdagsbar, ølbowling, beer-pong og andre sjove gadelege arrangeret af EEU. Pagodens Foodtruck sørger for maden, og fra klokken 23.00 fortsætter festen på Rustik.

Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.

Sidste år tiltrak den bastunge gadefest tusinder af danseglade esbjergensere. Foto: Morten Frøslev
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce