Annonce
Esbjerg

Gadefesten vender tilbage

Musikken styres som altid af TooManyLeftHands, men der er også plads til lokalt talent på scenen. Foto: Simon Lau
Gadefest Tour-karavanen har igen sat kurs mod Esbjerg. Den bastunge folkefest indtager midtbyen lørdag den 14. september.

Esbjerg: Torvegade lægger asfalt til Gadefest Tour, når den store fest-karavane for tredje år i træk inviterer til gratis fest i Esbjerg.

Med scene, konfettikanoner og elektronisk musik er der lagt op til en fest af de større. Musikken styres som altid af TooManyLeftHands, og under konceptet ”TooManyLeftHands & Friends” tager dj-duoen en kombination af store danske liveartister og lokale dj’s som Janus Lauvring og Kristian Ladefoged med på scenen.

Programmet har dog plads til flere lokale talenter.

- Den lokale forankring er altafgørende for Gadefest Tour. Derfor sender vi her en åben invitation til lokale producere om at henvende sig, hvis de ønsker spilletid på scenen, fortæller Martin Tang Madsen, Event Manager hos Royal Unibrew, i en pressemeddelelse.

Annonce

Gadefest Tour

Gadefest Tour er et eventtiltag, der i august og september bringer gratis gadefester, højt humør og en masse elektronisk musik til Randers, Holbæk, Aalborg, Odense, Vejle, Viborg og Esbjerg. Konceptet er udviklet af Royal Beer og Faxe Kondi Booster i samarbejde med TooManyLeftHands og en række lokale aktører.

Lokale producere der ønsker spilletid på Gadefest Tour kan henvende sig pr. mail på: artist@gadefest.dk

Læs mere om eventet på facebook.com/gadefesttour

Gæsternes fest

Gadefest-konceptet er udviklet af Royal Beer, Faxe Kondi Booster og TooManyLeftHands, og er blevet til i et tæt samarbejde med en række lokale partnere, herunder Rustik – Bar & Natklub, Business Esbjerg, Esbjerg City, Studiebyen Esbjerg og Esbjerg Kommune.

- Gadefest Tour har udviklet sig til en tradition, hvor det ikke længere er os - eller de andre optrædende artister - som er det primære. Vi skaber selvfølgelig rammen, men det er gæsterne selv, der sørger for at skabe en gedigen pop-up gadefest, siger Martin Nick fra TooManyLeftHands.

Gadefesten starter klokken 17.00 med lørdagsbar, ølbowling, beer-pong og andre sjove gadelege arrangeret af EEU. Pagodens Foodtruck sørger for maden, og fra klokken 23.00 fortsætter festen på Rustik.

Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.

Sidste år tiltrak den bastunge gadefest tusinder af danseglade esbjergensere. Foto: Morten Frøslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce