Annonce
Kultur

Gadeidræt bliver en del af Grindsted Festuge

Grindsteds bymidte bliver i nogle dage til efteråret omdannet til en idrætsplads, når Gadeidræt kommer til byen. Her får byens unge mulighed for at prøve kræfter med forskellige idrætter. Arkivfoto: Morten Dueholm
Som en del af Grindsted Festuge skal de ældste elever i kommunens skoler prøve kræfter med gadeidræt. I to dage bliver Grindsteds bymidte omdannet til en idrætsplads.
Annonce

Grindsted: I løbet af efteråret kommer Grindsteds unge til at stifte bekendtskab med en ny form for idræt. Det sker, når der i forbindelse med Grindsted Festuge bliver arrangeret gadeidræt.

- Planen er, at vi inde i Grindsted by vil opstille et stort street område med syv-otte forskellige aktiviteter og en dj, der spiller op. Vi hyrer folk ind til at komme og lave et helt setup, så der vil være en skatepark med ramper og det hele, fortæller Adnan Suhonjic fra Ungevent, som i samarbejde med Billund Ungdomsskole står bag projektet.

Gadeidrætten giver mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de sportslige aktiviteter, som kan finde sted i bymidten. Der vil blandt andet være skateboarding, cykling på bmx, basketball og yoga på programmet. Hvornår det bliver, er til gengæld endnu meget usikkert.

- Det var planen, at det skulle afholdes i slutningen af august, men på grund af alle de begrænsninger, der er kommet med coronakrisen, er det blevet udskudt til en anden dato, muligvis i uge 38, siger Adnan Suhonjic.

Festugen er skubbet

På grund af den aktuelle coronakrise kommer Grindsted Festuge i en anderledes udgave end først planlagt. I stedet for at holde alle aktiviteterne i en enkelt uge, bliver de nu spredt ud over hele efteråret.

Arrangørerne af de enkelte aktiviteter i forbindelse med festugen vil gøre op med sig selv, om deres arrangementer kan finde sted i en mindre udgave, eller om det giver bedst mening at skubbe dem til 2021.

Annonce

Skoleeleverne skal prøve

Ungevent og Billund Ungdomsskole har fået en økonomisk håndsrækning på 40.000 kroner fra Den Nationale Platform for Gadeidræt for at få arrangementet i stand. Her er det meningen, at de ældste elever i kommunens skoler skal prøve kræfter med gadeidræt, men aktiviteterne vil være åbne for alle, der har interesse.

- Folkeskoleeleverne i 7.-9. klasse byder ind med to aktiviteter, de gerne vil lave, og det kan så erstatte deres idrætstimer. Når de har været igennem, er det planen, at aktiviteterne åbner for resten af byen. Så hvis man ikke nåede at skate, kan man komme derned om eftermiddagen eller om aftenen, hvor der stadig vil være instruktører og nogle planlagte workshops, siger Adnan Suhonjic.

Gadeidrætten henvender sig primært til ungdomsskolens sædvanlige målgruppe, hvilket vil sige unge mellem 13 og 17 år. Arrangementet i Grindsteds bymidte kommer til at finde sted over to dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce