Annonce
Esbjerg

Gadekøkkenerne var savnede: Streetfood åbnede med sydlandsk stemning

Gårdhaven med den afslappede og luftige stemning er perfekt for familier med børn - og for dem, der kan lide en lidt sydlandsk atmosfære á la strandbar. Foto: Annett Bruhn
Mange har savnet madboderne og den uformelle hygge,så der var tæt på fuldt hus Kr. Himmelfartsdag, da Esbjerg Street Food genåbnede. I nogle timer var corona næsten glemt.
Annonce

Esbjerg: Allerede fra åbningen havde Esbjerg Street Food og madboderne masser af folk ved bordene og i gårdhaven.

Solen bragede løs, og stemningen ude og inde var sydlandsk og sommerlig - og tanken om coronasmitte var gemt lidt væk.

For mange esbjergensere var det et længe ventet gensyn med madboderne og fadøllene i i gårdhaven bag gågaden, hvor kun den flittige afspritning af borde mindede om den anden virkelighed.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen klippede den røde snor til de syv gadekøkkener og de tre barer.

- Esbjerg Street Food passer rigtig godt i vores strategi for at tiltrække folk til bymidten, sagde borgmesteren, inden han sammen med streetfoods ejer, Dan Lia Christensen, åbnede stedet.

ESBJERG STREET FOOD

Der er syv madboder i Esbjerg Street Food.
Det er pita fra Butcher, pandekager fra Blusette, Tapas and More, Marrakech, Anarchy Burger, pizza og pasta fra 400 Grader, og indiske retter fra Tandoori Palace.

Madbodernes normale åbningstider:

  • Mandag-torsdag: 11:30 - 20:00
  • Fredag-lørdag: 11:30 - 21:00
  • Søndag: 11:30-20:00

Barerne har typisk åben et par timer længere

Annonce

Godt 200 til åbningen - og mange flere i løbet af dagen

Godt 200 esbjergensere var mødt op til åbningen, og hele eftermiddagen og aftenen strømmede det ind med gæster.

Dan Lia Christensen håbede fra start, at folk kom rundt til alle boderne og fik smagt maden.

- Det er, fedt at folk er dukket op. Jeg har det godt, det er en rigtig god dag, når folk overholder corona-retningslinjerne, sagde han.

Dan Lia Christensen vil gerne afvikle 500 events om året for at skabe et stort flow af mennesker i streetfood, men det er ikke muligt lige nu på grund af corona.

- Konceptet har et storbypræg. Det er et rigtig attraktivt tilbud, hvor man vælger det, man har lyst til at spise ved bordene og bænkene, fastslog Jesper Frost Rasmussen, inden han selv kiggede sin frokost ud ved madboderne.

Annonce

Succes måtte lukke for bestillinger

Butchers Pitabar var en kæmpesucces, som betød, at der blev så lang ventetid på maden, at personalet måtte lukke for bestillingerne i en periode. Det ramte blandt andet regionsrådformand Stepanie Lose med børn, som ikke kunne få en af de spændende pitaer.

Også Anarchy Burger og Blusette pandekager havde mange kunder. Tapas and More havde en tapasanretning til deling til et par hundrede kroner og den billigste tapas kostede 79 kroner. Anarchys dyreste burger kostede 100 kroner. Og de populære pitaer kostede 55 kroner i forskellige varianter.

- Vi har været spændt på, at de skulle åbne i dag. Vi har ventet på det længe, og det er meget mere hyggeligt end det gamle streetfood, fortalte Lars Christensen og Sigrid.

Der blev sprittet af på bordene, så snart gæsterne forlod dem, der var masser af håndsprit og en rolig og afslappet atmosfære med forsigtig afstand mellem folk og ingen hysterisk stemning, selv om der var flere hundrede mennesker på de store inden- og udendørsarealer.

JydskeVestkysten og JV.DK sendte live-tv fra åbningen Kr. Himmelfartsdag, udsendelsen kan nu ses i to vidoer på jv.dk/esbjerg

Øl, kulørte drinks, grønne planter, sol og masser af liv og mennesker. Coronaland har ændret sig i løbet af få uger. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce