Annonce
Haderslev

Gaderæs får konsekvenser: Bilist kørte 179 km/t i 80-zone

Unge, der giver den gas, skaber utryghed. Flere steder i landsdelen har der været problemer med gaderæs blandt andet ved Hammelev udenfor Haderslev.  Arkivfoto
Fredag aften var et større antal biler samlet til streetrace i Hammelev, og der blev kørt rigtig stærkt.
Annonce

HAMMELEV: Syd- og Sønderjyllands Politi har i slutningen af sidste uge og hen over weekenden modtaget anmeldelser om streetrace fra borgere flere steder i politikredsen.

Den første hændelse var fredag aften i Hammelev ved Haderslev, hvor et større antal biler var samlet. Umiddelbart efter politiets ankomst forlod køretøjerne stedet.

En af de deltagende biler blev målt til en hastighed på 179 km/t i en 80 km zone, og bilisten kan nu forvente, at sagen får et juridisk efterspil, lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Annonce

Bøder i Aabenraa

Kort efter hændelsen i Hammelev blev der anmeldt, at et større antal biler var samlet i Holsted, men de var også væk ved politiets ankomst.

Senere på aftenen fik politiet flere anmeldelser om, at et større antal biler var samlet på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Ved politiets ankomst var der cirka 3-400 biler på stedet. Der blev udstedt flere bøder for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter køretøjerne forlod stedet.


Streetrace er aldeles uacceptabelt. Dels skaber det farlige situationer i trafikken, dels skaber det utryghed blandt borgerne i de berørte områder

Politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.


Lørdag aften modtog politiet nye henvendelser. Der var forlydende om, at der på ny skulle samles et større antal biler på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Politiet var synligt tilstede i Aabenraa og omegn, men der kom ingen køretøjer.

Senere på aftenen samledes et større antal biler på havnen i Esbjerg, hvor der var gjort klar til streetrace. Ved politiets ankomst til stedet forlod bilerne området, men inden da blev der udstedt en del bøder for overtrædelse af færdselsloven.

Annonce

Ser alvorligt på hændelserne

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at man ser alvorligt på disse hændelser og har derfor fortsat øget fokus på området.
- Streetrace er aldeles uacceptabelt. Dels skaber det farlige situationer i trafikken, dels skaber det utryghed blandt borgerne i de berørte områder. Vi har stort fokus på problemstillingen, og vi vil fortsat gennemføre målrettede indsatser for at bringe dette uvæsen til ophør. Der vil fra politiets side fortsat være tale om konsekvent retshåndhævelse i forbindelse med konstaterede lovovertrædelser, understreger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
Han opfordrer desuden borgerne til at kontakte politiet på 1-1-4, lige så snart de får kendskab til, at der er optakt til streetrace.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce