Annonce
Regionalt

Pernille Vermund kan ikke få nok af hård rock

Leder i Nye Borgerlige Pernille Vermund tog Gaffa-testen, hvor hun blandt andet svarede, at hendes yndlingsmusik inkluderer hård rock. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Pernille Vermund fra Nye Borgerlige svarer på 25 spørgsmål om mad, musik, film og biler
Annonce

Hvem er din yndlingsmusiker?

- Altså jeg har mange til forskellige tidspunkter på døgnet. Om morgenen kan jeg faktisk rigtig godt lide at høre klassisk musik over radioen, når jeg træner, kan jeg godt lide at høre hårdere rock, og når jeg kører bil, kan jeg allerbedst lide at høre U2.

Hvilken sang ville du vælge på en karaoke-bar?

- Åh så skulle det nok være Shu-bi-dua med Danmark-sangen.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

- Det må være noget Anne Linnet. Sådan en sang som Tusind Stykker har været fra den tid, da jeg var en 14 eller 15 år i slutningen af 80’erne.

Sommerserie

25 spørgsmål er en serie i JydskeVestkysten hen over sommeren. Kendte personer med forbindelse til Syd- og Sønderjylland har fået stillet de samme 25 spørgsmål.

Hvad hører du helst en søndag morgen?

- Klassisk musik er typisk, når jeg smører madpakker til børnene, så det er i hverdagene. Søndag morgen træner jeg ofte, så det kan godt være noget hård rock. Måske noget AC/DC. Det ved jeg nu ikke, om man ville kalde hård rock. Der er sikkert nogen, der vil mene, der findes noget meget hårdere. Metallica fungerer også godt, når jeg træner.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

- 'Ridder Lykke' af Rocazino.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

- Det meste opera kan faktisk få tårene frem. Stort set alle salmer i kirken har samme effekt. Der begynder jeg at græde.

Hvilken sang skal spilles til din begravelse?

- Der skal nok noget hård rock til. ’Whiskey in the Jar’ med Metallica eller sådan noget. Ej, det har jeg ikke taget stilling til, men det skal være noget i den stil. Metallica er hvert fald et godt bud.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

- Det tror jeg faktisk har været Thomas Helmig på Skanderborg Festival forrige år. Jeg var slået fuldstændig tilbage i 90’erne og 80’erne og følte mig som teenager igen, og så stod jeg der sammen med en god veninde, så det var en kombination af at ryge tilbage i tiden, samtidig med at solstråler og varmen far en lang sommerdag stadig hang i luften. Det var en god dag og rigtig god koncert.

Hvis du skulle date en musiker, hvem skulle det så være?

- Jeg tror, Thomas Helmig er lidt for lille til mig, selvom jeg godt kan lide hans aarhusianske accent. Jeg ved ikke, hvem det skulle være. Jeg kan jo godt lide min mand, så jeg har ikke et stort behov for at date flere.

Blå bog

Ann Pernille Vermund Tvede er født 3. december 1975 i København.

Hun er formand for partiet Nye Borgerlige, som hun stiftede i 2015 sammen med Peter Seier Christensen.

Partiet fik fire mandater i Folketinget ved valget i 2019, hvor hun selv gik til valg i Region Sydjylland.

Hun er i øjeblikket fædrelandsordfører, kirkeordfører, ligestillingsordfører, medieordfører, politisk ordfører, retsordfører og udlændingeordfører for Nye Borgerlige.

Hun er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2001.

Hun sad i Helsingør Byråd for Det Konservative Folkeparti fra 2009 til 2011.

Hvad er din yndlingsret?

- Det er sådan en frisk pandestegt rødspættefilet med nye kartofler helst.

Hvad betyder mad for dig?

- Alt. Eller stort set alt. Jeg er virkelig et madøre. Jeg er vanvittig glad for mad.

Er du god i et køkken?

- Ja sådan rimeligt. Jeg er god nok til at føle mig frem i et køkken. Mine forældre var rigtig gode til det og lavede altid fantastisk mad, så jeg tror, det har hjulpet mig lidt.

Når du skal spise ude, hvor gør du det?

- Det er faktisk mange forskellige steder. Vi har en lille lokalrestaurant her i Snekkersted, som hedder restaurant Skotterup, som jeg rigtig godt kan lide at komme på. Og hvis det skal være fint, så er Syd- og Sønderjylland jo bare fantastisk. Knap er jo vidunderlidt, og Fakkelgården er også et super godt sted.

Hvilken mad forbinder du med en rigtig hyggelig lørdag aften?

- Det må gerne være en god bøf og bernaisse og rødvin.

Er der noget mad, du absolut ikke kan lide?

- Nej. Det er der faktisk ikke. Jeg er meget lidt kræsen, eller jeg er faktisk ikke kræsen overhovedet. Det er meget sjældent, hvor jeg får noget, som jeg ikke bryder mig om. Der var nogle få ting, da jeg var barn, men dem har jeg lært at holde af.

Hvad er din yndlingsfilm?

- Det må være 'The Notebook'. Er det kikset? Hvis man taler om, hvad man kan tude til, så må det være den.

Hvem er din yndlingsskuespiller?

- Anthony Hopkins. Han er fænomenal. Jeg kan især godt lide ham i ’Remains of the Day’ eller ’Resten af Dagen’, som den hedder på dansk. 'Ondskabens Øjne' er også vild.

Hvad ser du allerhelst i fjernsynet?

- Jeg ser helst nyheder, debatprogrammer og serier.

Hvem er din yndlingsvært i fjernsynet?

- Det ved jeg ikke. Det har jeg ikke taget stilling til.

Hvad er din største tv-oplevelse nogensinde?

- Det må have været, da vi vandt EM i 1992. Det var helt vildt. Jeg kan huske, jeg var faktisk på arbejde. Dengang arbejdede jeg i en is-forretning, hvor vi havde fået et lille fjernsyn om i baglokalet, som jeg fik lov til at kigge på, mens jeg var alene på vagt. Det var af gode grunde ikke en vagt, der var særlig attraktiv, så jeg sad der helt alene, og der var ingen kunder i butikken overhovedet, og da jeg så endelig fik lov til at lukke, kørte jeg på min scooter langs Strandvejen til Humlebæk, hvor min kæreste boede, og der var bare fest i gaderne. Det var en virkelig stor oplevelse.

Hvis du skulle date en skuespiller, hvem skulle det så være?

- Det skulle nok være George Clooney. Brad Pitt kunne også godt fungere.

Hvad var din første bil?

- Det var en hvid Citroën CX.

Hvilken bil kører du i dag?

- Jeg kører i en sort Jaguar I-PACE. Det er en elbil.

Hvad er din bedste oplevelse i en bil?

- Grundlæggende kan jeg bare godt lide at køre biler, hvor man sidder godt og føler, at bilen sådan flyder med en. Jeg har ikke nogen store oplevelser inde i bilen andet end god køreglæde.

Hvad har været din værste oplevelse i en bil?

- Jeg har kørt galt et par gange, som selvfølgelig ikke var superfedt. En enkelt gang med en tidligere svigermor, som sad ved rettet, som forsøgte at undvige en kat, og det kostede en bil og nogle knops. En anden gang hvor jeg selv havnede i noget is på motorvejen, hvor jeg også fik en tur rundt.

Hvad er din drømmebil?

- Jeg kunne faktisk godt tænke mig en Aston Martin en dag. Det må være målet. Det er tanken om James Bond, tror jeg. Jeg tænker, hvis jeg nu får bilen, kan det være, at han kommer forbi en dag i den gamle Sean Connery-udgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce