Annonce
Haderslev

Gallafesten i fare: - Vi går jo glip af så meget andet

Lærke (tv.) og Laura, der har været med til at planlægge festen, har fået mange spørgsmål fra kammerater om festens skæbne i lyset af corona-krisen. Foto: Jacob Schultz
Nervøsiteten ved udsigten til en aflyst gallafest får Lærkes og Lauras kammerater på katedralskole til at stille mange spørgsmål.
Annonce

HADERSLEV: Gallafesten for de ældste elever på katedralskolen er vigtig af flere grunde, hvis man spørger Lærke Høgstrup og Laura Rohwedder:

- Vi går jo glip af så meget andet. Fester bliver aflyst, og det samme gjorde Holberg Revy, konstaterer Laura, der sammen med Lærke er med i det udvalg, der planlægger årets galla. Som på det blå gymnasium er der valgt en backup-dato for festen, der oprindeligt skulle have været holdt den 25. april.

Den nye dato hedder den 6. juni. Altså hvis kurven over indlagte med corona-smitte arter sig, som myndighederne vil have det.

De to bliver mødt med mange spørgsmål af deres kammerater, der alle ser frem til arrangementet.

Den er altid blevet talt op. Der er altid blevet talt om den fest.

Lærke Høgstrup, Haderslev Katedralskole

Annonce

Bliver talt op

De kommende studenters gallafest har også en stor betydning af et helt anden grund:

- Den er altid blevet talt op. Der er altid blevet snakket om den fest. Der er billeder på skolens hjemmeside, man har ældre søskende, der var til galla, og hvor man har været med, siger Lærke.

Laura nævner i den forbindelse dimissionen, der på katedralskolen plejer at finde sted i Haderslev Idrætscenter og samler over 1000 mennesker. Med andre ord risikerer det arrangement at ryge samme vej som gallafesten.

- Det er jo også en fest. Man skal have huen. Forældre og søskende kommer, der er champagne, og man er så glad.

Lauras mor arbejder ved administrationen på katedralskolen:

- Hun synes, det vil være uheldigt, hvis eksamenspapirerne bare skal sendes ud.

Annonce

Så er vi måske væk

De to medarrangører er glade for samarbejdet med gymnasiets rektor, Ruth Funder, der er parat til at stable en gallafest på benene senere på året, for eksempel i august eller september. Men de er også bevidste om, at mange studenter fra Haderslev Katedalskole årgang 2020 til den tid kan være taget ud at rejse eller være begyndt på et studium i en anden by.

Som langt de fleste kvindelige deltagere har Lærke og Laura for længst investeret i kjolerne til den store dag og aften. Det er et projekt, der typisk forløber ved, at man bestiller et udvalg hjem via nettet, og så bliver kollektionerne prøvet:

- Så laver man et modeshow derhjemme, og så kan det være en afstemning, der afgør det, fortæller Laura.

- Man har set frem til den fest, fordi den bliver talt sådan op. Der er billeder på skolens hjemmeside, og man har været med til ældre søskendes galla. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg-pige dansede foran hele familien Danmark: Janni føler sig som rockstar efter sejren i Knæk Cancer-dans

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce