Annonce
Aabenraa

Gamle fotos: Et kig ind i historien

Sønderjyllands Højspændingsværk - omkring 1929 Aabenraa Havn. Fra Kaj Blenners samling
Annonce

Aabenraa: Der bliver helt sikkert en masse at tale om - gamle minder og anekdoter, når Kaj Blenner lukker op for sin skatkiste af historiske billeder.

Under emnet "Ka' do haus" viser han mandag den 23. november fra kl. 17 et udpluk af de billeder og postkort, han har samlet i løbet af de seneste 50 år - og stadig gør.

- Det er billeder og postkort, jeg har købt - eller fået, når folk har ryddet op i gemmerne. Efterhånden ved folk nemlig godt, at de kan aflevere sådan noget hos mig, fortæller Kaj Blenner.

Denne gang er det perioden 1921-1939, han fokuserer på. Der er således billeder fra Leiberg Auto Ophug i 1927, byggeriet af Sønderjyllands Højspændingsværk i 1929, fra militærets overtagelse af Søgårdlejren i 1935, de olympiske lege i Berlin 1936, det tyske mindretals fest på Knivsbjerg i 1937 og arbejdet på Aabenraa Teglværk omkring 1939.

Billederne fortæller deres egen historie, påpeger han.

- Jeg ved ikke, hvem der har taget dem - eller hvem der er med på billederne. Men de er alle med til at give et øjebliksbillede af en svunden tid, bemærker han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vis samfundssind og sig ja til nålen

Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce