Annonce
Aabenraa

Gamle motorcykler på vej til Bjerndrup

Bjerndrup: Fra mandag 29. juli og ugen ud vil der i Bjerndrup larme lidt mere end sædvanligt. Det skyldes, at Dansk Nimbus Touring har lagt årets Nimbus-træf i byens Bypark og på sportspladsen ved forsamlingshuset. Og selv om den officielle åbning først er planlagt til om torsdagen klokken 16 vil de første træf-deltagere allerede begynde at ankomme til pladsen i løbet af mandagen.

- Træffet er en landsdækkende begivenhed, der foregår hvert andet år, og i Bjerndrup er vi selvfølgelig noget spændte og glæder os samtidig til den opgave det er at servicere de omkring 300 deltagere og deres motorcykler, forklarer Severin Sivesgaard fra Bjerndrup Udviklingsråd i en pressemeddelelse.

Områdets borgere er velkomne til at kigge forbi og bese motorcyklerne, men man skal være opmærksom på, at deltagerne kan være ude at køre i løbet af dagen.

Træffet er planlagt i et samarbejde mellem Sønderjysk Nimbus Klub og de forskellige foreninger i Bjerndrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce