Annonce
Billund

Gamle topboksere svinger golfkøllerne i Gyttegård

Siden boksehandskerne blev lagt på hylden, har Brian Nielsen interesseret sig meget for golf. Han sælger golfrejser til Spanien, hvor han selv bor, for golfhungrende danskere. Lørdag deltager han selv i Golf Box Cup i Gyttegård Golfklub. Foto: Scanpix/Niels Meilvang
Super-Brian Nielsen er blandt deltagerne, når Gyttegård Golfklub lørdag lægger græs til første udgave af Golf Box Cup.
Annonce

Gyttegård: Det er en hårdtslående sportsgren, der har bragt dem sammen, men lørdag smider 16 koryfæer fra bokseverdenen handskerne og tager i stedet golfkøllen i hånden for at spille golf i Gyttegård Golfklub.

Golf Box Cup hedder arrangementet, der er lavet i et samarbejde mellem bokseklubberne i Grindsted og Fredericia.

- Dem, der har muligheden for at lave nogle gode ting og trække noget til kommunen, skal gøre det. Samtidig ville jeg gerne prøve at lave noget alternativt for dem, der er inde i bokseverdenen, fortæller Flemming Tiro Lund, der står i spidsen for arrangementet.

De 16 deltagere har alle relationer til bokseverdenen, hvor de har været aktive på den ene eller anden måde. De mest navnkundige er boksebamsen Brian Nielsen samt Gert Bo Jakobsen, der tilbage i 1980'erne var europamester.


Brian Nielsen ringede faktisk i går morges bare for at fortælle, at han er knivskarp, og at han glæder sig til at komme og spille noget golf med os.

Flemming Tiro Lund


- Brian Nielsen ringede faktisk i går morges bare for at fortælle, at han er knivskarp, og at han glæder sig til at komme og spille noget golf med os, fortæller Flemming Tiro Lund.

Blandt deltagerne er desuden den tidligere professionelle Jesper Kristiansen fra Varde samt Søren Saugmann, der inden for amatørbokseverdenen har et cv, som kun de absolut færreste kan måle sig med.

Annonce

En snæver gruppe

Selvom 16 deltagere umiddelbart ikke lyder af alverden, er arrangørerne godt tilfredse. Det er en lille verden, de skal finde deres deltagere i.

- Det er en snæver gruppe, når det er boksere, der samtidig skal spille golf, så det bliver ikke et arrangement, hvor der kommer flere hundrede med. Men vi håber, at vi kan få det op og køre som et fast arrangement, siger Flemming Tiro Lund, som håber, at arrangementet kan blive en fast tilbagevendende begivenhed, der kan finde sted på flere forskellige lokationer.

- Næste år kører vi det i Fredericia, og så er det planen, at vi skal lave arrangementet hvert andet år i Gyttegård og hvert andet år i Fredericia, siger han.

Bokserne slår den første golfbold ud på Gyttegård Golfklubs baner lørdag formiddag klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce