Annonce
Esbjerg

Gamle venner tager trykket

Rasmus Brøndberg og Mevlit Øzcan har taget springet og har startet egen virksomhed op, nemlig Esbjerg Tryk Service, der tester, om rør kan holde til det, de skal kunne. Foto: Annett Bruhn
Mevlit Øzcan og Rasmus Brøndberg er sprunget ud som selvstændige. Sammen har de startet firmaet Esbjerg Tryk Service, der tester, hvor meget rør til industrien kan holde til.
Annonce

Esbjerg: De har været gode venner i over 20 år, og de seneste fem år har de været kolleger ved Victor DST (det tidligere Dansk Svejse Teknik på Falkevej, red.), og nu har Mevlit Øzcan og Rasmus Brøndberg startet deres egen virksomhed op sammen.

Esbjerg Tryk Servce ApS hedder firmaet, der ligger på Falkevej lige op og ned ad deres tidligere fælles arbejdsplads, og de to venner slog dørene op ved årsskiftet.

I værkstedet på Falkevej trykprøver de rør for forskellige virksomheder.

- Lukker du op for vandhanen, har vandet et tryk på omkring 3 bar. Når vi trykprøver et rør, suger vi al luft ud af røret og presser vandet ind, og derved kan vi øge trykket. Vi kan gå helt op til 1.200 bar, men typisk tester vi et rør til at kunne holde til 30 bar i for eksempel 30 minutter. Det kan være rør, der ikke er bredere end en lillefinger og op til rør på 30-40 tommer, så det er meget forskelligt. I over 99 procent af tilfældene holder rørene til de test, vi laver, og når det en sjælden gang går galt, skyldes det ofte, at firmaerne har skrevet forkert i deres ønske til trykprøvningen, forklarer Mevlit Øzcan, der har fået titel af administrerende direktør i firmaet, mens Rasmus Brøndberg står mest for det praktiske arbejde, selv om han også har titel af direktør.

Privat

Mevlit Øzcan er 43 år og danner par med Elisabeth.

Han har fire børn på henholdsvis 2, 8, 13 og 22 år.

Han har tidligere arbejdet med trykprøvning ved Victor DST og ved Ocean Team.

Rasmus Brøndberg er 42 år og single.

Han er udlært murer men har de senere år arbejdet som smed og trykprøver.

Annonce

Stort ansvar

Det er også Rasmus, der denne dag tager sig af en hastesag, der kommer ind. En virksomhed skal i en fart have testet et rør, og Jonas Brøndberg sætter i tre step trykket op og gør klar til at lade vandet suse gennem røret i en halv time. Specialudstyrets data kan aflæses på computeren og gemmes på et usb-stik.

- Det er ikke som i gamle dage, hvor der kom en lang papirstrimmel med en graf, griner Mevlit Øzcan, der kigger med over skulderen.

Og det er et stort ansvar, de to gutter står med, for det kan hurtigt få enorme konsekvenser, hvis rørene på for eksempel en boreplatform ikke kan holde til det tryk, som de skal.

- Det kan hurtigt blive millioner af kroner, så der er selvfølgelig en masse certifikater og forsikringsmæssige ting, der skal være i orden, og det skal vi jo lige vænne os til selv at skulle have styr på, siger Mevlit Øzcan.

Både han og Rasmus Brøndberg har masser af erfaring med trykprøvning, for det var netop det, de arbejdede med ved Victor DST.

Annonce

Gamle kunder

- For fem år siden blev kontrakten med Mærsk/ Total opsagt, og Victor DST stoppede med at udføre trykprøvning for offshore-firmaer. Jeg var formand og projektleder og stod også for indkøb og salg i afdelingen, og så måtte vi selv ud at finde vores kunder i andre brancher. Vi var næsten en selvstændig virksomhed i virksomheden. I slutningen af sidste år besluttede jeg mig for at ville starte op for mig selv og ville gerne have min gode ven Rasmus med og så sagde vi op, fortæller Mevlit Øzcan.

Det foregik i så god ro og orden, at de to endte med at leje sig ind i lokaler ved Victor DST og i dag også udføre opgaver for firmaet.

- Jeg har selvfølgelig regnet lidt på det hele på forhånd, og vi har lejet det dyre specialudstyr. Jeg har fået mange af mine gamle kunder med mig, og der er allerede godt fyldt op i ordrebogen, så vi er optimistiske med hensyn til fremtiden. Vi glæder os til at møde ind hver dag til den frihed, det giver at være selvstændig, men der følger selvfølgelig også en del mere ansvar og bekymringer med, men det lever vi fint med, siger Mevlit Øzcan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce