Annonce
Trekantområdet

Gammel Fredericiadreng vender tilbage: Monjasa Holding henter DFDS-chef til bestyrelsespost

Peder Gellert Pedersen, som er gammel Fredericiadreng og startede sin karriere i Fredericia Shipping, er nyt medlem af bestyrelsen for Monjasa Holding A/S. PR-foto
Peder Gellert Pedersen har 40 års erfaring fra den internationale maritime industri med ombord.

Fredericia: Executive Vice President i DFDS Gruppen, Peder Gellert Pedersen, som er gammel Fredericiadreng og startede sin karriere i Fredericia Shipping, er nyt medlem af bestyrelsen for Monjasa Holding A/S.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I kraft af sin nuværende rolle i DFDS Gruppen kommer Peder Gellert Pedersen med 40 års erfaring fra den internationale maritime industri.

Som nyt medlem af bestyrelsen bliver Peder Gellert Pedersen en vigtig del af den videre udvikling af Monjasa som en moderne global olie- og shippingvirksomhed. Det indebærer blandt andet aktiv deltagelse i Monjasas arbejde for at sikre højere kvalitet og mere transparens i forbindelse med indkøb af skibsbrændstof samt generelt at fortsætte de seneste års positive udvikling.

Annonce

Hilses velkommen

I sidste uge fremlagde Monjasa Holding A/S således årsregnskabet for 2018, som viste en 17 procents stigning i det samlede salg af skibsbrændstof og et nettoresultat på 32 millioner kroner.

- Jeg meget glad for at byde en profil som Peder Gellert Pedersen velkommen ombord hos Monjasa. Omverdenens forventninger til bunkerindustrien er stigende, og Peders dybe forståelse for shipping og logistik fra sin nuværende rolle i DFDS Gruppen er en væsentlig styrkelse af Monjasa. Derudover får vi en ægte teamplayer med gode menneskelige evner med på holdet, hvilket passer rigtig godt til Monjasas ønske om altid at gøre vores forretning personlig, siger Christian Merrild, bestyrelsesformand i Monjasa Holding A/S, i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce