Annonce
Trekantområdet

Gammel industrigrund kan forvandles: Forslag om 75 nye lejligheder

De forfaldne industribygninger på Nørrebrogade kan blive forvandlet til 75 lejligheder. Sådan lyder forslager, som skal godkendes politisk. Arkivfoto: Mette Mørk
I dag står der en forfalden industribygning på grunden. Men den kan blive forvandlet til tre etagebygninger med i alt 75 lejligheder. Boligerne er fra 40 til 120 kvadratmeter.

Fredericia: I dag findes der en forfalden industribygning på Nørrebrogade 109.

Men den kan blive forvandlet til 75 nye lejligheder på grunden mellem Nørrebrogade og Thrigesvej. Et forslag lyder på tre blokke på fem etager på arealet, som ligger lige over for Fredericia Gymnasium.

En privat udvikler står bag forslaget, som blev behandlet i by- og planudvalgets seneste møde.

Annonce
Sådan ser det nye projekt på Nørrebrogade 109 ud. Tre boligblokke i fem etager med i alt 75 lejligheder. Skitse: Fredericia Kommune

Tiltrængt at der sker noget

Planerne blev allerede fremlagt i foråret 2019. Tidligere bestod projektet af 76 boliger og tre blokke med fire etager samt én blok i fem etager ud mod Nørrebrogade. Men efter en "foroffentlighedsfase" er der kommet kommentarer, som har før til det justerede projekt.

Og nu er der altså kun tre blokke, som alle er fem etager. Til gengæld er der mere plads på grunden til grønne arealer.

- Vi anmoder byrådet om at sende forslaget i høring. For mig at se er det et fornuftigt forslag. Det er tiltrængt, at der sker noget i området, og det vil passe godt med boliger af denne type, siger udvalgsformand Steen Wrist Ørts (S).

Bedre miljø

Boligerne bliver mellem 40 og 120 kvadratmeter store. Desuden er der planer om 75 parkeringspladser og 75 cykelparkeringspladser.

Udvalgsformanden ser flere fordele i det nye forslag, blandt andet ved at blokkene ikke kommer til at ligge så tæt sammen på grunden.

- Det giver et bedre miljø i området, og det hæver kvaliteten, siger han.

En ny lokalplan, der muliggør boligprojektet, skal også godkendes i økonomiudvalget og byrådet.

Sidst år arbejdede man med dette forslag om nye boliger i fire blokke på Nørrebrogade. Men det er nu erstattet af et nyt forslag. Skitse: Fredericia Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Indland

Endnu en heftig vejr-weekend: Kraftig blæst og høj vandstand i vente

Annonce