Annonce
Haderslev

Gammel kending bliver leder på indeklimaplaget skole

A: Konst. sprogcenterleder

Det er knapt tre år siden, Jacob Due Hansen takkede af som afdelingsleder på Sønder Otting Skole, Kløvermarken for at blive chef på Sprogskolen, men nu vender han tilbage som skoleleder, hvilket han også var inden reformen i 2013.

HADERSLEV: Hjem igen. Jacob Due Hansen blev tirsdag eftermiddag afsløret som ny leder på Sønder Otting Skole, Kløvermarken. Han begynder i jobbet onsdag. Jacob Due Hansen kommer fra en stilling som leder på sprogcentret.

Jacob Due Hansen er godt kendt på skolen. Han afløste i 2010 Arne Hoeg som skoleleder, da denne gik på pension. Jacob Due Hansen kom dengang fra en stilling som skoleleder på Bevtoft Skole.

Men året efter blev Hjortebroskolen, som Sønder Otting Skole på Kløvermarken dengang hed, en del af fællesskolen Hjortebro/Hertug Hans Skole, og den blev Karsten Rudbeck Jessen skoleleder for. Han var det i forvejen for Hertug Hans Skole.

Det betød, at Jacob Due Hansen blev afdelingsleder på matriklen på Kløverdal. En stilling han varetog frem til 1. marts 2016.

Annonce

Det er en beslutning, jeg har skulle træffe forholdvis hurtigt, men jeg glæder mig til at komme tilbage i arbejdsfællesskabet på skolen og være med til at styrke skolen i sydbyen.

Jacob Due Hansen i en pressemeddelelse

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jacob Due Hansen, men i en pressemeddelelse udsendt af Haderslev Kommune siger han:

- Jeg ser frem til at komme i gang med den ledelsesmæssige opgave, der ligger foran mig. Det er en beslutning, jeg har skulle træffe forholdvis hurtigt, men jeg glæder mig til at komme tilbage i arbejdsfællesskabet på skolen og være med til at styrke skolen i sydbyen.

I samme meddelelse fremgår det utvetydigt, at den hidtidige skoleleder Karsten Rudbeck Jessen fremadrettet er leder af Buegade-matriklen.

Formanden for skolebestyrelsen på Sdr. Otting Skole, Mathias Christiansen synes umiddelbart, at det virker positivt, at der mere ledelse.

jeg synes, det er rigtig fint, at man deler fællesskolen op i to matrikler, det er en enorm opgave der venter, og det er jo faktisk to forskellige skoler.

Der arbejdes nu på at samle forældrene til en orienteringsmøde om den nye struktur, flytningen og de fortsatte undersøgelser af indeklimaet. Haderslev kommune har oprettet en webside med fakta om processen vedrørende undersøgelserne af indeklimaet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce