Annonce
Sport

Gammel kending i nye omgivelser

Esbjerg Energy-cheftræner Mark Pederson er klar til sin femte sæson i det vestjyske. Hidtil har han været i kvartfinalen en gang, semifinalen en gang, finalen tre gange og vundet to DM-titler. Foto: Chresten Bergh

Mark Pederson håber at gøre midlertidig hjemmebane til en fordel. En enkelt spiller spurgte ekstra ind til forholdene, inden han skrev under, mens en anden tager en længere karantæne med sig i sit comeback i Esbjerg Energy.

Midt under interviewet bliver vi forstyrret af en ung mand iført sikkerhedshjelm og arbejdstøj. Om vi lige kan forlade bygningen, fordi de er ved at løfte en stålkonstruktion hen over klubhuset.

- Hvis vi taber den, er der ikke meget af klubhuset tilbage, som han forklarer uden så i øvrigt at komme nærmere ind på, om hans gule hovedbeklædning vil gøre den store forskel, hvis uheldet er ude.

Mark Pederson tager afbrydelsen med ro og et lille smil.

Han er vant til det.

Han er blevet vant til det.

At arbejde midt i en byggeplads.

Mens Esbjerg Energy-træneren forsøger at forberede sit hold til den kommende sæson, bliver der arbejdet hårdt på at gøre den kommende hjemmebane klar.

Annonce

Optakt

IshockeyIsligaen

15.00

Esbjerg Energy-Herlev

Esbjerg Energys trup

Målmænd

Nicolaj Henriksen, Mathias Seldrup

Backer

Jannik Christensen, Victor Björkung, Anders Krogsgaard, Anders Koch, Andreas B. Pedersen, Jeppe Vinther, Oliver Jessen.

Forwards

Sune Hjulmand, Max French, Colin Vock, Mark Derlago, Christian Wejse, Marc Hagel, Niklas Andersen, Andreas Grundtvig, Felix Scheel, Oliver Kjær, Eetu-Ville Arkiomaa, Jonas Torbensen.

Karantæner

Mark Derlago sidder ude i de første fem spillerunder, hvor han afsoner karantæne for den matchstraf, han pådrog i den femte DM-finale mod SønderjyskE i 2015.

Jannik Christensen sidder ude mod Herlev efter den matchstraf, han pådrog sig i en træningskamp mod SønderjyskE.

JV tipper

4-1

Udeholdene får det svært

Omkring 1. februar bliver der budt inden for i en ny og moderniseret udgave af Granly Hockey Arena - indtil da må det tidligere mesterhold finde sig i langt mindre imponerende rammer. Træningshallen bliver hjemmebane for Esbjerg Energy i grundspillet, og det er naturligvis et åbent spørgsmål, hvor det vil påvirke de sportslige resultater. Om det overhovedet vil påvirke de sportslige resultater.

- Vi har stadig vores vante omklædningsrum, det betyder meget, og så synes jeg faktisk, at de ansvarlige herude har gjort et fint stykke arbejde med at gøre vores nye hjemmebane så god som mulig. Vi har spillet der fire gange i forberedelsen, og jeg tænker, at det måske bliver sværere for udeholdene at vænne sig til at spille i den hal, mener Mark Pederson og nævner samtidig muligheden for at melde udsolgt til en grundspilskamp som en fordel - det har Esbjerg Energy ikke sådan rigtigt været i nærheden af i Granly Hockey Arena.

- Vi har ikke prøvet det endnu i træningskampene, men det er ikke spørgsmål om, hvis der bliver udsolgt, men om når. Det kan give god larm, og det kan hjælpe os, mener og håber Mark Pederson.

Derlago har karantæne

Han kan glæde sig over, at de trods alt forringede forhold på egen is i grundspillet ikke har betydet noget for sammensætningen af truppen. Ingen spiller har afvist Esbjerg Energy, fordi han ikke gad spille i en træningshal, men Mark Pederson fortæller dog, at Max French - en ny canadisk forward - og hans agent lige spurgte ind til forholdene en ekstra gang.

Men han skrev under, og det samme har fire andre nye udlændinge gjort - og så Mark Derlago. Den canadiske forward, der i sæsonen 2014/2015 udgjorde en frygtindgydende angrebsduo sammen med Darren Clarke, er tilbage i Esbjerg. Selv om han tager fem spilledages karantæne med, som han ragede til sig i den femte finale i Vojens for godt tre år siden, var Mark Pederson ikke i tvivl, da muligheden bød sig.

- Karantænen betyder ingen ting for mig, og jeg forholder mig ikke til, om han burde have afsonet den tidligere i en anden liga. Det kan vi ikke bruge til noget. I de sidste træningskampe har vi spillet uden Mark i power play og ladet ham spille i fjerdekæden, så vi lige kunne mærke, hvordan det vil være at spille uden ham, men han komme hurtigt tilbage, og han er stadig en klassespiller, siger Mark Pederson.

Vi har det stadig i os

Den 50-årige canadier, der i sine fem sæsoner i Esbjerg Energy har været i tre finaler og vundet to, har denne gang kigget lidt bredere end blot Nordamerika i sammensætningen af truppen. Det har han også gjort tidligere med svenske David Lidström for to sæsoner siden, men denne gang er der både en svensker, Victor Björkung, og en finne, Eeto-Ville Arkiomaa.

- Det er en misforståelse, hvis folk tror, at vi udelukkende har hentet nordamerikanere, fordi vi kun kan lide nordamerikanere. Det er alt samme et spørgsmål om netværk. Vores netværk er vokset i de senere år, og det giver os nogle flere muligheder. Vi kigger ikke efter en bestemt nationalitet, vi kigger efter kvalitet, siger Mark Pederson.

Og den kvalitet skal gerne bære Esbjerg Energy langt. Gerne hele vejen. Som den gjorde i 2015/16 og 2016/17. At eventyret sluttede i semifinalen sidste år bekymrer ikke Mark Pederson så meget i forhold til klubbens og holdets selvforståelse.

- Det er bittesmå ting, der afgør, om du vinder guld eller bliver nummer fire. De bittesmå ting havde vi på vores side i to sæsoner, i sidste sæson var de imod os. Men vi spillede stadig en god sæson, og nederlaget til Aalborg gjorde ingen forskel i det store billede - vinderkulturen er intakt i vores klub, lover Mark Pederson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce