Annonce
Haderslev

Gammelbro Camping i front: Bejler til titlen som landets bedste campingplads

Bente Hagensen og familie, der kommer fra Skærbæk, holder for femte gang ferie på Gammelbro Camping, til udsøgt fornøjelse for sønnen Rasmus på ni år. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Gammelbro Camping ved Aarøsund fører pt. stort i den regionale dyst om en plads i finalen til afstemningen om Danmarks bedste Campingplads.

AARØSUND: Uge 29 (denne uge) og uge 30 er årets travleste uger på Gammelbro Camping nær Aarøsund. Campingpladsen, der har knapt 1000 enheder, er pænt fyldt op, og mange af gæsterne er gengangere, fordi Gammelbro Camping har det med at gå i blodet. Roen, faciliteterne, naturen, legepladsen og ikke mindst den gode stemning er det, der får folk til at vende tilbage.

Jo, campingfolket er vilde med Gammelbro Camping, og det afspejler sig i dette års afstemning om "Danmarkste campingplads". Her fører Gammelbro Camping suverænt i den regionale afstemning, selv om Sandskaer Strandcamping har taget et et ordenligt hop de seneste par dage.

Familien Knudsen, der ejer Gammelbro Camping, var lørdag ikke helt opdateret på den nuværende stilling i dysten, fordi de havde alle travlt med det, der er kernen i deres hverdag: At tage sig godt af de gæster, der har valgt at bruge deres fridage på Gammelbro Camping.

Sådan stemmer du

Det er "Opdag Danmark", der står bag afstemningen om Danmarks bedste campingplads.

De regionale afstemninger løber frem til på onsdag den 24. juli klokken 12.

Fra på torsdag den 25. juli klokken 12 og frem til den 6. august klokken 12 er der afstemning i finalen. I alt 10 campingpladser skal dyste i finalen: de fem regionale vindere og de fem pladser, der har fået flest stemmer uden at vinde.

På siden www.opdagdanmark.dk/danmarks-bedste-campingplads kan du læse mere om afstemningen, stillingen, lige som du selv kan stemme. Du kan også sende en SMS til telefon 92452404 med koden for din foretrukne campingplads. Du kan se den alle på www.opdagdanmark.dk.

Fra Haderslev Kommune deltager følgende campingpladser:

  • Gammelbro Camping, sms-kode: CAMP 301 til 92452404
  • Vikær Strand Camping, sms-kode: CAMP 351 til 92452404
  • Sandersvig Camping & Tropeland, sms-kode: CAMP 332 til 92452404
  • Gåsevig Strand Camping, sms-kode: CAMP 306 til 92452404
  • Aarø Camping, sms-kode: CAMP 281 til 92452404
  • Anslet Camping, sms-kode: CAMP 282 til 92452404
  • Halk Strand Camping, sms-kode: CAMP 307 til 92452404
  • Vojens Campingplads, sms-kode: CAMP 352 til 92452404

Fred og ro, men plads

Det tiltaler Bente Hagensen fra Skærbæk. Hun og hendes familie ankom fredag til Gammelbro efter at have tilbragt en uges på en fynsk campingplads, som også er med i dysten.

- Her var der plancher overalt, og man blev hele tiden mindet om, at man skulle huske at stemme på dem, det var lige i overkanten, så vores stemmer er gået til Gammelbro, og hvis de vinder, så er det fuldt fortjent, siger Bente, mens hun fylder tørrestativet med tøj, inden regnen måske kommer.

På Gammelbro er de meget glade for de mange stemmer:

- Vi er meget beæret over bare at blive kandidat i finalen, lyder det fra yngste medejer, Jacob Knudsen.

Det er femte gang Bente Hagensen og familien er på Gammelbro, og det virker perfekt for børnene på ni og fem år år, forklarer hendes mand René:

- Vi har fået en plads tæt på toiletbygningerne og legepladsen, og det er de to vigtigste faktorer for os.

- Og så er det roligt her. Allerede ved 22-tiden om aftenen sænker roen sig. Selvfølgelig sidder folk og snakker sammen rundt omkring, men det er ikke sådan, at de her skal køre rundt ved 23-tiden og bede folk dæmpe sig. Det var der eksempler på, der hvor vi lige har været, fortæller Bente.

Hun og René har allerede udset sig næste års enhed på Gammelbro. Familien har prøvet forskellige enheder, de gange de har været på pladsen.

Annonce

Ny og gammel

I køkkenet i den såkaldte H-bygning midt på campingpladsen står Eva fra Brandenburg i Tyskland og vasker op. De er fire voksne og tre børn, og Gammelbro Camping er familiens første møde med Danmark, og det lever op til forventningerne.

- Der er pænt og rent her, alle er flinke og der er en god stemning. Dertil er naturen fantastisk, lyder det fra Eva.

Bent Jensen fra Kolding har også vundet opvaske-tjansen og han er helt enig med Eva: Naturen er unik.

- Det er her jeg lader op, fordi jeg er naturmenneske med stort N, og her kan jeg dyrke min store passion, fiskeri. Der er ikke noget som at komme ud klokken fire om morgenen, fange et par havørreder og så tage tilbage og dække morgenbordet til konen, lyder det fra Bent Jensen, der er kommet på Gammelbro Camping i 40 år. Han kan dog ikke slå sin kone, Vita, der er kommet på pladsen i 60 år. Faktisk siden den åbnede.

Inga Knudsen, der ejer Gammelbro Camping sammen med manden Johannes og sønnen Jacob sætter pris på, at så mange mennesker allerede nu har givet en stemme til Gammelbro Camping. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Nye tiltag

Et af kendetegnene ved Gammelbro Camping er også, at den næsten hver vinter finder på noget nyt, som så præsenteres for campisterne, når sæsonen begynder i marts måned.

I år er der for eksempel bygget større omklædningsrum ved svømmehallen, lige som pladsen nu vil prøve kræfter med "glamping", Glamour og Camping, det vil sige villatelte med fast bund og træterrasse som kendes fra Sydeuropæiske campingpladser. Dertil er der efter flere års arbejde med at indhente tilladelser og så videre, etableret en ny vej ned til stranden, således at man som strandgæst bliver ledt udenom campingpladsen.

Den "gamle" vej er stadig åben, men på længere sigt er det meningen, at flytte reception og bom-anlæg. Først skal alle tilladelser på være plads, og det kan tage sin tid. I mellemtiden kan man som strandgæst vænne sig til tanken og lære ens bil at tage et venstresving inden campingpladsen.

Gammelbro Camping er ejet af familien Knudsen, og sidste år kunne pladsen fejre sit 60. års jubilæum. Det var Claus og Jenny Knudsen der etablerede pladsen, som sønnen Johannes overtog pladsen i 1976, og i 1987 blev hans hustru Inga også medejer. I 2014 blev sønnen Jacob også medejer og en del af den daglige ledelse på campingpladsen, der i højsæsonen beskæftiger op til 30 medarbejdere.

Bent Jensen fra Kolding og Eva fra Brandenburg i Tyskland havde begge vundet opvasken. Eva var debutant på Gammelbro, mens Bent er kommet på pladsen i over 40 år. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Sport

Holdlæge kvitter Esbjerg i protest mod kritiseret træner

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Facebook kogte: - Parkeringshus ved Meny? Det var da en tåbelig idé

Nordtyskland

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

EfB

Tilbageslag inden sæsonpremieren: Hyballa må klare sig uden sin bedste angriber

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Annonce