Annonce
Vejen

Gardens egen genforeningsfest

Verdens bedste Vejen Garden giver onsdag den 1. juli genforeningskoncert. Alle i hele verden kan lytte med på internettet fra kl. 19.30 - også alle gardens fans i Calgary i Canada. Foto: Steen Rasmussen
Annonce

VEJEN: I forbindelse med 75-året for Danmarks befrielse spillede Vejen Gardens 10 mand store ”Corona-ensemble” en koncert på Museet på Sønderskov. Koncerten blev live-streamet - altså udsendt til lyttere i hele verden på internettet, og det blev en overvældende succes med masser af publikum hjemme i stuerne, som fulgte gardens koncert.

- Nu laver vi en gentagelse af succesen, men denne gang med hele harmoniorkestret, dirigent og fanfarekorpset, fortæller gardens leder Jørgen Schmidt.

- For 100 år siden blev Sønderjylland genforenet med Danmark – og for et par uger siden blev Vejen Gardens medlemmer genforenet med hinanden efter nogle måneders ufrivillig pause. Det vil vi gerne markere med en festlig ”genforeningskoncert”, som vi kalder det.

Annonce

God form

- Vi har kun haft tre prøver, siden vi igen fik mulighed for at øve sammen – alle sammen. Men drengene har sørget for at holde spilleformen ved lige derhjemme, så jeg tør godt love et orkester i rigtig god form – til trods for alle vanskelighederne.


Koncerten bliver afslutningen på en helt særlig forårs-sæson, som var fyldt op med masser af spændende arrangementer – men som alle sammen blev aflyst.

Jørgen Schmidt


- Koncerten bliver afslutningen på en helt særlig forårs-sæson, som var fyldt op med masser af spændende arrangementer – men som alle sammen blev aflyst. Vi var blandt andet i gang med at forberede os på deltagelse i Europamesterskaberne i Tyskland i juli – og et par dage senere skulle vi spille for Dronning Margrethe i Skibelund Krat, hvor hun skulle deltage i fejringen af 100-året for Sønderjyllands Genforening med Danmark.

Annonce

Mor med på en lytter

- Som det ser ud lige nu, bliver alle arrangementerne dog gennemført næste sommer – med et års forskydning – så vi er selvfølgelig så småt gået i gang med at forberede os igen. Og når vi mødes igen i begyndelsen af august, tager vi for alvor fat på forberedelserne til næste sæsons mange, spændende arrangementer – bl.a. et par store konkurrencer, deltagelse i Berlin Tattoo og mange andre ting.

På grund af restriktionerne må der kun være 250 publikummer til stede ved genforeningskoncerten, og det bliver forældre. Hver garder har fået lov at invitere to personer. Alle vi andre må lytte med på internettet.

Koncerten bliver live-streamet fra Vejen Gardens facebook-side på onsdag, den 1. juli kl. 19.30, fortæller Jørgen Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce