Annonce
Billund

GAS er klar med juleforestilling på Karensminde

I GAS' juleforestilling medvirker syv voksne og 13 børn og unge. Den er skrevet og instrueret af Anne Lise Holm. PR-foto

Morsbøl: Karensminde bliver for tiden fyldt med nisser hver mandag og onsdag. Siden efterårsferien har Grindsted Amatørscene, GAS, øvet sig på årets juleforestilling i egne lokaler, men nu er GAS flyttet ud i de rigtige omgivelser, hvor gruppen huserer frem til GAS skal spille "Fru Sørensens Slikbutik" fredag 22. november kl. 19 samt lørdag 23. og søndag 24. november kl. 13 og 15.

Og hvis der er et sted, der kan få én i julestemning, er det Karensminde. GAS oplyser, at de er taknemmelige for det hjerterum og husrum, de har mødt hos Museet og Karensmindes Venner.

Man kunne måske sige, at forestillingen handler om mobning og social ulighed, men den handler endnu mere om venskaber, hjælpsomhed og - allermest - om jul og nisser. For der vrimler med nisser. En enkelt bor endda i slikbutikken, og det er en rigtig tryllenisse. Forestillingen, der varer en times tid, er fyldt med glade sange og appellerer til både børn og voksne.

Billetter købes på GAS' hjemmeside eller ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce