Annonce
Kultur

GAS revyen holder et års pause

I 2020 vil Grindsted Amatørscene ikke spille revy, da den faste instruktør er forhindret. I stedet vil der være Oliver Twist på programmet. Arkivfoto: Martin Ravn
Der bliver ikke nogen GAS revy i 2020. I stedet vil Grindsted Amatørscene spille stykket Oliver Twist.

Grindsted: Det bliver et andet form for teater, der i den kommende tid skal øves på hos Grindsted Amatørscene. Det er nemlig besluttet, at der i 2020 ikke kommer nogen revy, men at man i stedet vil opføre klassikeren Oliver Twist.

Når der ikke kommer nogen revy, skyldes det, at Niels Brunsborg, der i en årrække har stået for at instruere revyen, er forhindret.

- Måske kunne andre af os godt instruere en revy, men ingen vil kunne servere den på lige præcis Niels Brunsborgs måde, og den måde har jo i den grad begejstret publikum. Så vi foretrækker at beholde det koncept og lade revyen træde vande et år frem for måske at skuffe publikum, fortæller Anne Lise Holm, der er formand for Grindsted Amatørscene, via en pressemeddelelse.

Annonce

Audition 12. december

Torsdag den 12. december holder Grindsted Amatørscene audition forud for stykket Oliver Twist, som vil blive spillet i foråret 2020. Denne audition foregår i Grindsted Amatørscenes lokaler på Banegårdsvej og begynder klokken 19.

Både erfarne og nye amatørskuespillere opfordres til at møde frem. Stykket indeholder også en række minder roller, så de, der ikke har så meget erfaring på de skrå brædder, har en god mulighed for at være med.

Stadig aktuel

Det bliver Anne Lise Holm, der kommer til at instruere Oliver Twist, og hun håber, at mange vil møde frem til audition, som finder sted den 12. december. De fleste kender nok historien om den fattige dreng, der havner i en tyvebande, og der bliver set frem til at opføre den.

- Jo mere jeg læste roman og så film, desto mere stod det mig klart, at Dickens historie rummede en alvor, jeg gerne ville gøre mere ud af, for fattigdom er jo stadig et problem, også i vort eget velfærdssamfund. Den aktualitet vil blandt andet skinne igennem i musikken, der kommer til at få en nutidig karakter, siger Anne Lise Holm.

Spilles i Magion

Det er planen, at Oliver Twist skal fremføres i uge 13, og det vil komme til at foregå på det åbne areal i Magion. Derfor vil publikum komme til at blive inddraget i stykket.

- At arbejde med Dickens er virkelig spændende. Faktisk var mit allerførste skuespil baseret på hans berømte Et juleeventyr. Dickens personer er spændende og levende, og ved læsningen at romanen fandt jeg endda personer, der slet ikke har været med i hverken film eller musicals, selv om de bestemt fortjener et nærmere bekendtskab. Det vil jeg råde bod på her, siger Anne Lise Holm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce