Annonce
Indland

Bankocenter blev evakueret under gasudslip i Nykøbing Mors

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Udslip fra gasledning sendte folk indenfor. Udslippet er natten til tirsdag blevet stoppet med klemmer.

Et udslip fra en gasledning i Nykøbing Mors, som førte til evakueringen af et bankocenter, er kort før midnat tirsdag aften blevet stoppet.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even.

Gassen strømmede tirsdag aften ud fra en gasledning i Nykøbing Mors, og beboerne i en del af byen måtte holde sig inden døre.

- Nu har de fået sat en klemme på i begge ender af røret, og det har fået det stoppet, siger Lars Even.

122 personer blev evakueret i området. 120 af dem befandt sig i et bankocenter. De forlod området i deres egne biler, meddeler Midt- og Vestjyllands Politi.

De to sidste personer befandt sig på private adresser, og begge blev efterfølgende tilset af en læge. Den ene blev kørt til observation på Thisted Sygehus.

Vagtchef Lars Even oplyser, at det ikke umiddelbart var alvorligt.

Lækagen på gasledningen skete omkring 20 meter nord for krydset mellem Soltoften og Ringvejen.

- Fareområdet er 300 meter mod nord op til Limfjordsvej, mod vest til Bakkegårdsvej, mod øst til Nørrebro og mod syd til Skomagerbakken, lød beskeden fra politiet på Twitter.

Kort før midnat blev afspærringen ophævet.

Reparationen af gasledningen vil fortsætte onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce