x
Annonce
Sport

Gattuso ærgrer sig over uafgjort mod ufarlige Barcelona

Guglielmo Mangiapane/Reuters
Napolis træner følte ikke, at Barcelona var farlige, men en enkelt blunder var nok til at miste sejren.

Ét skud inden for målrammen på 90 minutter var nok for FC Barcelona til at hente 1-1 på udebane mod Napoli i det første af to ottendedelsfinaleopgør i Champions League.

Annonce

De spanske mestre havde bolden i næsten to tredjedele af tiden, men det kneb gevaldigt med at finde huller i et kompakt og godt organiseret Napoli-hold.

Et gennemspillet angreb 12 minutter inde i anden halvleg, hvor Napolis bagkæde overså Nelson Semedos dybdeløb i højresiden, betød udligning ved Antoine Griezmann.

1-0 havde været et glimrende resultat for Napoli at bringe med til Camp Nou. I stedet står træner Gennaro Gattuso tilbage med en ærgerlig følelse.

- De gjorde ikke ondt på os. De kildede os kun, lød det efter kampen fra Gattuso ifølge AFP.

- Men det gik galt for os i et enkelt øjeblik, og så straffede de os.

Også holdets anfører, Lorenzo Insigne, ærgrede sig efter kampen.

- Vi kunne have vundet, så vi er lidt skuffede, sagde han.

Quique Setien, Barcelonas cheftræner, var godt tilfreds med resultatet forud for returkampen, men målscorer Griezmann erkender, at det var en svær kamp for spanierne.

- I starten var det svært for os at finde plads, eller skabe plads eller bare få skudt på mål, sagde den franske angriber.

Han mener dog, det blev bedre, som kampen skred frem.

- Vi så, at de blev mere og mere trætte, så jo mere turde vi at presse frem og skabe chancer, forklarede han.

Til returkampen må Barcelona undvære midtbanefolkene Sergio Busquets og Arturo Vidal, som begge vil være i karantæne. Det lader dog ikke til at bekymre træner Quique Setien.

- Vi skal nok finde løsninger, som kan kompensere for det, slog han fast efter kampen i Napoli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce