Annonce
Debat

Gave til coronatrætte unge: SF fisker stemmer på andres regning

Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry har skrevet dagens leder. Foto: Chresten Bergh

Efter næsten et års coronakrise er det endelig lykkedes for Socialistisk Folkeparti at komme op med en selvstændig tanke til håndtering af elendighederne, som Socialdemokratiet ikke allerede har fundet på. SF vil give alle unge op til 25 år et kulturfrikort på 250 kroner, som de kan bruge til at gå i teatret, på museum, i zoo eller i biografen, når vi igen må sådan noget.

Ros til SF for at forsøge sig med egne politiske tanker, men selv om forslaget præsenteres med de to sympatiske formål at give nedlukningsdeprimerede unge hårdt tiltrængte oplevelser og at hjælpe det betrængte kulturliv med lidt omsætning, er det ikke desto mindre lige til at skrotte.

Lad gå med, at det vil koste 150 millioner kroner fra den i forvejen hårdt drænede offentlige kasse. I SF bruger man jo meget gerne penge, især andres, så det er blot, som det plejer. Men når der endelig skal bruges flere skattemillioner, skal de jo gerne virke efter hensigten, og det vil næppe ske her.

For det første vil ikke ret mange unge gå i Det Kongelige Teater, til ballet eller på det lokale museum. Langt de fleste penge vil nok blive brugt i biografen, så indsprøjtningen til kulturlivet vil blive meget skævt fordelt. For det andet savnes der vist videnskabeligt belæg for, at besøg på de kulturelle institutioner, politikerne vælger til at være med i ordningen, er den bedste kur mod unges coronatræthed. Den vil derimod være, at de unge kan genoptage deres sociale liv og være sammen, så de vil få det meget bedre af forhåbentlig snart igen at kunne komme i skole og gå til fodbold, i fitnesscentret og til fester.


Der savnes vist videnskabeligt belæg for, at besøg på kulturelle institutioner er den bedste kur mod unges coronatræthed.


Liberal Alliances kulturordfører, Henrik Dahl siger til Berlingske: "SF vil bestikke sine vælgere for 150 millioner kroner. Jeg vil også give 150 millioner til sure, midaldrende mænd på min egen alder. Det er mine vælgere, og de skal have pengene til at gå i byggemarkedet for. Det vil sætte humøret op, og det ville give mig nogle flere stemmer.«

Det er meget godt sagt. SF's forslag er stemmefiskeri på fællesskabets regning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Husk rastepladserne forhandlingerne

Kolding For abonnenter

Politikere underkender embedsmænd: Centralisering af feriepasning i SFO er en ommer

Annonce