Annonce
Aabenraa

Gave til Frivilligcenter Aabenraa: 317.000 kroner til telefonkaffe

- Telefonkaffe er for alle. Kronisk syge, mennesker med et spinkelt socialt netværk, udsatte grupper eller blot nogle, som savner nogle at tale med, siger Gry Mortensen, leder af Frivilligcenter Aabenraa. Arkivfoto: Timo Battefeld
TrygFonden åbnede for en uge siden for en akutpulje på 30 millioner kroner til sociale indsatser, og her var der et bidrag til Frivilligcenter Aabenraa.

Aabenraa: Der er et stort behov for økonomisk støtte til udsatte og særligt sårbare grupper under coronakrisen. Det kan man mærke hos TrygFonden, der 1. april åbnede for en akutpulje på 30 millioner kroner til sociale indsatser til denne gruppe.

- Vi har oplevet et enormt behov for bidrag til især mindre foreninger og organisationer også helt lokalt, der har afgørende betydning for, at de mest sårbare i Danmark kan få hverdagen til at hænge sammen i denne tid. Det har været vigtigt for os at få pengene ud at arbejde hurtigt og målrettet de mest sårbare. Det er lykkedes, siger administrerende direktør Rie Odsbjerg Werner, TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ring og drik kaffe

Blandt modtagerne er Frivilligcenter Aabenraa, der får 317.908 kroner til "Telefonkaffe", hvor telefonvenner ringer til hinanden og drikker en kop kaffe sammen på afstand. Det skal mindske ensomhed og manglen på kontakt til andre mennesker.

- Telefonkaffe er en rigtig god måde at holde kontakten på afstand på, og det er hyggeligt med en sludder, der varer den tid, som det tager at drikke en kop kaffe. Jeg har længe tænkt på, hvordan man kunne udbrede det, så det kommer mennesker til gavn, der savner social kontakt af den ene eller anden grund, og nu var muligheden der så for at prøve det af, fortæller Gry Mortensen, leder af Frivilligcenter Aabenraa.

Der er rekrutteret 30 frivillige fra lokalområdet, som har meldt sig til at ringe til en telefonven et par gange om ugen og sludre om løst og fast, og de første telefonaftaler er sat op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce