Annonce
Kolding

Gaveregn over Koldings landsbyer: Se hvem der har fået del i millionpulje

Nogle af pengene er blandt andet gået til to shelters og en bålplads i Aller. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I alt er der blevet uddelt 1,5 millioner kroner til fem landsbyer omkring Kolding, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Annonce

Kolding: Fem landsbyer omkring Kolding har fået del i Nordea-fondens Her bor vi-pulje. I alt er der blevet skænket halvanden millioner kroner til landsbyerne, hvor pengene skal bruges på legepladser, shelters, multibane og lækre opholdsarealer.

I en pressemeddelelse fra Kolding Kommune fremgår det, at i alt fem landsbyer omkring Kolding har fået del i pengene.

Det gælder blandt andet Ødis, hvor lokalrådet har fået en millioner kroner til etableringen af Ødis Søpavillion, som skal opføres på et rekreativt naturareal ved Ødis Sø, skriver Kolding Kommune i pressemeddelelsen.


Der er en lang række frivillige i landsbyerne, der i den grad kan klappe sig selv på skulderen for deres indsats. Det er fantastisk at se, at de mange timer, de utrætteligt lægger i at skabe attraktive lokalsamfund, nu belønnes og skaber glæde for rigtig mange i de fem landsbyer

Ole Alsted (V), formand for lokaldemokratiudvalget


De resterende fire landsbyer må deles om de sidste 500.000 kroner. Det gælder Vester Nebel, hvor lokalrådet har fået 135.000 kroner til etablering af en legeplads for de fire- til ti-årige børn i byen. Desuden skal legepladsen fungere som samlingssted for byens borgere, fremgår det i presemeddelelsen.

Samtidig har Hjarup Sogns Landsbyforening fået 175.000 kroner til forskønnelse af udendørs opholdsarealer ved forsamlingshuset Hjarup Mejeri, mens Eltang-Vilstrup Gymnastik- og Idrætsforening har fået 160.000 kroner til en aktivitetspark, der består af en forhindringsbane, en multibane og et overdækket område, som er centralt placeret i tilknytning til børnehave og skole.

Til sidst har Aller Friskoles Støtteforening fået 167.501 kroner til styrkelse af Allers lokale fællesskab og udeliv gennem opstilling af to shelters, en bålplads og en udendørs crossfit/parkour bane, henholdsvis ved en dam i byen og ved skolen.

Annonce

Klap på skulderen

Formanden for lokaldemokratiudvalget i Kolding, Ole Alsted (V), glæder sig på vegne af landsbyerne over de flotte resultater, der taler for sig selv.

- Der er en lang række frivillige i landsbyerne, der i den grad kan klappe sig selv på skulderen for deres indsats. Det er fantastisk at se, at de mange timer, de utrætteligt lægger i at skabe attraktive lokalsamfund, nu belønnes og skaber glæde for rigtig mange i de fem landsbyer, udtaler Ole Alsted i pressemeddelelsen.

Også Jan Rothausen, formand for Koldings Landsbyforum, er begejstret for fondsmidlerne til landsbyerne.

- I Landsbyforum har vi sammen med kommunen et stort fokus på at fundraise til de mange gode og ambitiøse projekter, der er i vores landsbyer. Netop derfor er det naturligvis en stor glæde, når det lykkes, som i dette tilfælde, hvor Nordea-fonden støtter det gode liv i Koldings landsbyer, siger Jan Rothausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord over Ellen Oppenhejm

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce