Annonce
Trekantområdet

Gaveregn til udsatte børn: Kom og hent en fin julegave

Jannis Mitilineos med favnen fuld af gaver. Og i alle kasserne rundt om ham ligger der også gaver klar til udsatte. Privatfoto
Ingen børn i Middelfart skal undvære en julegave. Derfor kan udsatte børn og deres familier komme og hente en gratis gave og lidt juleslik ved det, der måske bliver den største gaveregn i Middelfart i mands minde.

Middelfart: Julen er hjerternes fest, og det ved Jannis Mitilineos om nogen. Ud over at være formand for Udsatterådet i Middelfart Kommune, tjener på Café Rita, fuldtidsstuderende på universitetet, far og ægtemand, så er han også dybt engageret i socialt arbejde, og i denne forbindelse kalder han sig "Det sorte får". Under dette alias holder han foredrag og promoverer frivilligt, socialt arbejde.

Med denne hat på vil han også sørge for, at der den 13. december vil være gaveregn til udsatte børn og voksne i Middelfart. Og det vil være rigtig, rigtig mange gaver. Faktisk omkring 2000 styks.

I samarbejde med Bobbie Nielsen fra Fredericia, der er en markant person inden for frivilligt, socialt arbejde, har Jannis Mitilineos fået stablet denne begivenhed på benene.

- Det er kæmpe stort netværk, hvor der bliver uddelt gaver i hele landet. Det er startet i den facebookgruppe, der hedder "Vi er til for at hjælpe hinanden". Her har private sendt penge ind, og andre har købt gaverne. Jeg er med til at dele dem ud. Det er mest gaver til børn, og det er alt muligt lige fra huer til forskellige kasser med Lego eller gamer-headset, fortæller han.

Annonce

En håndsrækning

Jannis Mitilineos ved om nogen, at det kan være afgørende med en håndsrækning i juletiden.

- Jeg er selv tidligere misbruger, og jeg ved, at det kan være rigtig modbydeligt. Derfor syntes jeg, at det var en mega fed idé, og jeg spurgte, om de ikke kunne smide nogle gaver til Middelfart. Så kom der en masse gaver, men så smed jeg selv nogle penge i, og så var der omkring 2000 gaver, siger han.

Så på luciadagen vil Jannis Mitilineos sammen med en flok venner stille sig op foran Café Rita og dele gaverne ud til dem, der kommer forbi, og som kan bruge en julegave til et udsat barn eller voksen.

- Jeg gør det her som privatperson, så jeg vil ikke gøre mig til dommer over, om folk har brug for en gave. Men jeg kan gøre mit forarbejde ordentligt og gøre opmærksom på, at det her kommer til at ske. Så vi uddeler gaver til dem, der kommer forbi, fortæller Jannis Mitilineos.

Med kaffe, slik og sodavand

Flere har meldt sig på banen. Nogle af de store spillere, endda. Carlsberg og Rema 1000 smider også et bidrag i festen, så udsatte i Middelfart kan få lidt ekstra med hjem i den søde tid, der ikke er så nem for alle.

- Café Rita har kontakt til nogle leverandører, og Carlsberg kommer med sodavand til børnene, som vil blive delt ud på dagen. Rema 1000 på Brovejen vil også sørge for noget slik til børnene, og det samme vil Dagrofa Fredericia og BT Catering fra Kolding. Café Rita vil sørge for kaffe til alle, der står i kø til en gave.

- Vi vil også lave en konkurrence, hvor vi udlodder to juleposer med alt, der skal til for at lave en julemiddag, siger Jannis Mitilineos, der har oprettet en begivenhed på facebook, der hedder " Julegaveuddeling til udsatte". Hvis du har brug for at gave og vil kigge forbi julegaveuddelingen, så bliver Jannis Mitilineos glad, hvis du kunne melde dig som interesseret i begivenheden, så han ved omtrent hvor mange, han kan regne med, der kommer.

Gaveregnen vil finde sted foran Café Rita på fredag den 13. klokken 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];