Annonce
Kolding

Gaveregn venter drenge, der lige har mistet deres far: Kæmpe lokal opbakning til overraskelsesbesøg og gaver på seks års fødselsdag

Mie Holm Rasmussens lillebror på 35 år døde for knap to måneder siden, og hans efterladte hustru og to små drenge er hårdt ramt af dødsfaldet. Derfor har hun sat en kæmpe overraskelse i søen, når hendes ældste nevø fylder seks år i næste uge. Da kommer Star Wars-fansene i velgørenhedsforeningen Troopers for Charity på besøg hos drengene, og stribevis af lokale mennesker, cafeer og virksomheder har doneret gaver og gavekort til både drengene og deres mor. Foto: Mads Dalegaard
Fasteren til to små drenge, der for nylig mistede deres far, har sat gang i kæmpe overraskelse, når den ældste af hendes nevøer snart fylder seks år. Star Wars-velgørenhedsforeningen Troopers for Charity kommer på fødselsdagsbesøg, og et facebook-opslag har betydet, at der er doneret massevis af gaver til både drengene og deres mor.

Kolding: Når lille Pelle fra Hejls fylder seks år i næste uge, venter der ham og hans lillebror på tre år en kæmpe overraskelse, der forhåbentlig kan give dem en dag, de vil tænke på med glæde i det næste lange stykke tid.

Glæde har det ellers været småt med i de seneste måneder for de to drenge og deres familie. Tilbage i maj døde deres far, René, af kræft blot 35 år gammel, og han var drengenes store superhelt - altid klar til at lege og klæde sig ud sammen med sine små knægte.

Men for nylig satte drengenes faster, Mie Holm Rasmussen sig for at bringe ekstra glæde og smil til drengene, når den ældste af dem fylder seks år i slutningen af juli. Hun henvendte sig derfor til den velgørende forening, Star Wars Troopers for Charity, som er en forening af Star Wars-elskere, der klædt ud som figurer fra Star Wars tager ud til udsatte børn og unge og overrasker og opmuntrer dem med besøg.

Annonce

I Star Wars-foreningen sagde man straks ja til at besøge de to drenge på den ældstes fødselsdag, og foreningens formand lavede forleden et opslag i Facebook Kolding for at spørge, om nogle lokale mon ville sponsorere lidt gaver, som Star Wars-tropperne kan tage med til drengene.

Og siden er det ellers væltet ind med opbakning til den gode sag, som Mie Holm Rasmussen satte i gang med sin henvendelse til Troopers for Charity.

Penge og gavekort

Private mennesker har sendt penge, som skal gå til indkøb af gaver til drengene, der er doneret gavekort til restaurant- og cafébesøg til mor og sønner, til besøg i isbutik, biografbilletter, solbriller til drengene fra en optiker, pakkekalendere til både drengene og deres mor til december, og drengenes mor, der har været en hård tid igennem, får også et gavekort til massage.


Drengene betyder alt for mig, og jeg vil altid være der for dem. Det lovede jeg min lillebror, før han døde.

Mie Holm Rasmussen


Mandag eftermiddag var der samlet omkring 3500 kroner ind, oplyser Mie Holm Rasmussen, og dertil kommer de mange gaver og gavekort.

- Det er helt fantastisk med sådan et sammenhold om to børn, der har mistet deres far, og en kvinde, der har mistet sin mand. Jeg elsker de drenge og deres mor så højt, og jeg er en meget tæt faster med drengene, og derfor tænkte jeg, at jeg gerne ville gøre noget for, at de ikke skal føle et afsavn på den dag. Jeg håber, at de får mindst en time, hvor de tænker på noget andet, fortæller Mie Holm Rasmussen.

Hun fortæller, at hendes afdøde bror holdt af at klæde sig ud sammen med børnene og slås og lege med dem. Han var vild med kostumer, og han og den ældste dreng elskede Star Wars.

Annonce

Drengene betyder alt

- Jeg græd ved næsten hvert opslag fra folk, der ville donere noget til det her. Det, vi helst ville have, kan vi ikke få tilbage, men jeg ved, at min bror vil smile over det her. Jeg fik en klump i maven, da jeg læste alle opslagene, for jeg kom sådan til at savne min bror, men det er så fuldt ud fortjent, at folk vil hjælpe drengene og deres mor, siger Mie Holm Rasmussen.

Mie Holm Rasmussen, som arbejder ved Louis Nielsen i Kolding Storcenter, er rørt over den store opbakning, hun har oplevet fra folk, der gerne vil være med til at give hendes to nevøer, der for nylig mistede deres far, en fantastisk dag. Der er strømmet penge og gavekort ind, og hendes arbejdsgiver har også doneret gaver til drengene. Foto: Mads Dalegaard

Foruden gaverne, der vil blive overrakt, når Charity for Troopers kommer på besøg hos drengene i Hejls i næste uge, har en isbutik i Kolding lovet at komme forbi for at uddele is, ligesom et firma kommer og stiller en slush ice-maskine op ved fødselsdagsfesten.

Mie Holm Rasmussen fortæller, at fødselsdagsbarnets klassekammerater formentlig også kommer forbi for at tage del i festlighederne, og hun glæder sig til at se både sin store og lille nevøs reaktioner på overraskelserne.

- Drengene betyder alt for mig, og jeg vil altid være der for dem. Det lovede jeg min lillebror, før han døde, siger Mie Holm Rasmussen.

Renés død

  • René Loll Egelund Rasmussen døde 35 år gammel den 25. maj i år. 
  • Han voksede op i Kolding og bosatte sig senere med sin familie i Hejls. Her boede han med sin kone Lone Egelund Rasmussen og sine to sønner, der er tre og fem år. Den ældste fylder seks år i næste uge.
Annonce
Navne For abonnenter

Alle kendte Holger, der nu runder 100 år: - Heldigvis fejler knoppen ikke noget

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce