Annonce
Kultur

Gazværk-musikere er stolte: Koncert gav 50.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse

Gazværk havde fået gæstestjerner til at optræde gratis til koncerten, og det betød, at både Twins of June og her Steffen Schultz var på scenen. Foto: Gazværk
Opbakningen var stor, da det lokale Gasolin-kopiband Gazværk gav koncert i Kollund Forsamlingshus. Efter forsangerens død i sommer havde bandet valgt at donere alle indtægter til Kræftens Bekæmpelse, og forleden blev der sendt 50.000 kroner afsted.

Kollund: Hvem giver 1000 kroner for en øl eller 2000 kroner for fire shots?

Ingen - er vores første tanke sikkert, men gæsterne ved Gazværks koncert i Kollund Forsamlingshus for tre uger siden var af en anden opfattelse. Denne aften gik alle indtægter nemlig til Kræftens Bekæmpelse, og det fik gæsterne til at give overpris for drikkevarerne.

Bandets medlemmer havde håbet, de kunne sende 40.000 kroner afsted, men beløbet endte på 50.000 kroner på grund af gæsternes store bidrag og de mange sponsorers gavmildhed.

- Det var en kæmpe forløsning for os, at vi nåede over målet, og vi er meget stolte. Folk har været utrolig positive om det her projekt hele vejen rundt, og vi kunne mærke samhørigheden om formålet den aften. Alle var en del af det, og vi har fået så mange roser, at det varmer helt ind i hjertet, fortæller Torben C. Rogat fra Gazværk.

Koncerten var en afslutningskoncert for bandet, som i sommer mistede sin forsanger Kent Mortensen til kræft i en alder af 54 år. Det fik bandet til at lave årets koncert i Kollund Forsamlingshus om til en velgørenhedskoncert.

- Koncerten var vores punktum for den spillemæssige æra med Kent, og det var oplagt at gøre det dér, hvor vi har spillet så mange gange og donere pengene til Kræftens Bekæmpelse, for kræft berører jo rigtig mange folk. Det var en speciel oplevelse, men vi håber, at vores måde at gøre det på kan være en øjenåbner for andre, som har lyst til at gøre noget for velgørende formål. Der var rigtig meget arbejde i det, men det var det hele værd, og det håber vi kan inspirere andre til at gøre det samme, siger Torben C. Rogat.

Annonce

Gazværk

  • Gazværk er et kopiband, som spiller sange af Kim Larsen og Gasolin.
  • Kent Mortensen og Torben Rogat begyndte at spille sammen for 17 år siden, og siden kom Tommy Hoeg og Helge Mygind til.
  • I 2015 fik de idéen til at arrangere en koncert i Kollund Forsamlinghus, fordi de syntes, at der skete for lidt kulturelt i den sydlige del af kommunen.
  • Koncerten blev dengang udsolgt på tre uger og blev derefter en årlig begivenhed, som blev udsolgt hurtigere og hurtigere. I år blev koncerten udsolgt på 12 timer.
  • Der optrådte flere gæstestjerner til koncerten - blandt andre Twins of June og Steffen Schultz.
  • Gazværk havde fået alt undtagen sodavand, pølser og brød sponsoreret.
  • Kent Mortensens familie deltog også i koncerten, og hans far var blandt sponsorerne, mens hans børn arbejdede frivilligt i blandt andet baren.

Gazzværk fortsætter

Bandets tre tilbageværende medlemmer står nu ved en skillevej, og de var egentlig klar til at gå i en helt anden retning efter Kent Mortensens død. Men nu ser det ud til, at det bliver Gasolin, som fortsætter med at være deres speciale.

- Det er det, vi kan, og som vi har gjort gennem alle årene. Vi kan noget specielt med det, og nu vil vi arbejde videre med et koncept, hvor vi fortæller historier med udgangspunkt i Gasolin og spiller deres musik. Vi vil også spille kirkekoncerter og medvirke til gudstjenester, og så får vi kørt Morten Hoff ind i bandet, for han er virkelig dygtig og gjorde det super ved koncerten i Kollund, fortæller Torben C. Rogat om sin chef fra Stubbæk Skole, hvor Morten Hoff er afdelingsleder.

Om der bliver flere koncerter i Kollund Forsamlingshus er et spørgsmål, som står hen i det uvisse. For koncerten den 9. november skulle egentlig være et punktum, men hvis efterspørgslen er der, vil Gazværk ikke afvise flere koncerter.

- Der er nogle gæster, som har sagt, at det må vi aldrig stoppe med, og hvis det er holdningen, så udelukker vi ikke, at vi giver koncert der igen. Det er æraen med Kent, vi lukkede ned for med den her koncert, forklarer Torben C. Rogat.

Gazværks næste koncert er i Tinglev Kirke den 16. januar klokken 19.

De 150 gæster til koncerten gav den gas og støttede med både fællessang og masser af penge til Kræftens Bekæmpelse. Overskuddet endte på 50.000 kroner. Foto: Gazværk
De tre tilbageværende medlemmer af Gazværk havde egentlig tænkt på at spille noget helt andet efter forsanger Kent Mortensens død. Men nu bliver de i Gasolins univers og får et nyt medlem med i bandet. Foto: Gazværk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce