Annonce
Kultur

Gazværk-musikere er stolte: Koncert gav 50.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse

Gazværk havde fået gæstestjerner til at optræde gratis til koncerten, og det betød, at både Twins of June og her Steffen Schultz var på scenen. Foto: Gazværk
Opbakningen var stor, da det lokale Gasolin-kopiband Gazværk gav koncert i Kollund Forsamlingshus. Efter forsangerens død i sommer havde bandet valgt at donere alle indtægter til Kræftens Bekæmpelse, og forleden blev der sendt 50.000 kroner afsted.
Annonce

Kollund: Hvem giver 1000 kroner for en øl eller 2000 kroner for fire shots?

Ingen - er vores første tanke sikkert, men gæsterne ved Gazværks koncert i Kollund Forsamlingshus for tre uger siden var af en anden opfattelse. Denne aften gik alle indtægter nemlig til Kræftens Bekæmpelse, og det fik gæsterne til at give overpris for drikkevarerne.

Bandets medlemmer havde håbet, de kunne sende 40.000 kroner afsted, men beløbet endte på 50.000 kroner på grund af gæsternes store bidrag og de mange sponsorers gavmildhed.

- Det var en kæmpe forløsning for os, at vi nåede over målet, og vi er meget stolte. Folk har været utrolig positive om det her projekt hele vejen rundt, og vi kunne mærke samhørigheden om formålet den aften. Alle var en del af det, og vi har fået så mange roser, at det varmer helt ind i hjertet, fortæller Torben C. Rogat fra Gazværk.

Koncerten var en afslutningskoncert for bandet, som i sommer mistede sin forsanger Kent Mortensen til kræft i en alder af 54 år. Det fik bandet til at lave årets koncert i Kollund Forsamlingshus om til en velgørenhedskoncert.

- Koncerten var vores punktum for den spillemæssige æra med Kent, og det var oplagt at gøre det dér, hvor vi har spillet så mange gange og donere pengene til Kræftens Bekæmpelse, for kræft berører jo rigtig mange folk. Det var en speciel oplevelse, men vi håber, at vores måde at gøre det på kan være en øjenåbner for andre, som har lyst til at gøre noget for velgørende formål. Der var rigtig meget arbejde i det, men det var det hele værd, og det håber vi kan inspirere andre til at gøre det samme, siger Torben C. Rogat.

Gazværk

  • Gazværk er et kopiband, som spiller sange af Kim Larsen og Gasolin.
  • Kent Mortensen og Torben Rogat begyndte at spille sammen for 17 år siden, og siden kom Tommy Hoeg og Helge Mygind til.
  • I 2015 fik de idéen til at arrangere en koncert i Kollund Forsamlinghus, fordi de syntes, at der skete for lidt kulturelt i den sydlige del af kommunen.
  • Koncerten blev dengang udsolgt på tre uger og blev derefter en årlig begivenhed, som blev udsolgt hurtigere og hurtigere. I år blev koncerten udsolgt på 12 timer.
  • Der optrådte flere gæstestjerner til koncerten - blandt andre Twins of June og Steffen Schultz.
  • Gazværk havde fået alt undtagen sodavand, pølser og brød sponsoreret.
  • Kent Mortensens familie deltog også i koncerten, og hans far var blandt sponsorerne, mens hans børn arbejdede frivilligt i blandt andet baren.

Annonce

Gazzværk fortsætter

Bandets tre tilbageværende medlemmer står nu ved en skillevej, og de var egentlig klar til at gå i en helt anden retning efter Kent Mortensens død. Men nu ser det ud til, at det bliver Gasolin, som fortsætter med at være deres speciale.

- Det er det, vi kan, og som vi har gjort gennem alle årene. Vi kan noget specielt med det, og nu vil vi arbejde videre med et koncept, hvor vi fortæller historier med udgangspunkt i Gasolin og spiller deres musik. Vi vil også spille kirkekoncerter og medvirke til gudstjenester, og så får vi kørt Morten Hoff ind i bandet, for han er virkelig dygtig og gjorde det super ved koncerten i Kollund, fortæller Torben C. Rogat om sin chef fra Stubbæk Skole, hvor Morten Hoff er afdelingsleder.

Om der bliver flere koncerter i Kollund Forsamlingshus er et spørgsmål, som står hen i det uvisse. For koncerten den 9. november skulle egentlig være et punktum, men hvis efterspørgslen er der, vil Gazværk ikke afvise flere koncerter.

- Der er nogle gæster, som har sagt, at det må vi aldrig stoppe med, og hvis det er holdningen, så udelukker vi ikke, at vi giver koncert der igen. Det er æraen med Kent, vi lukkede ned for med den her koncert, forklarer Torben C. Rogat.

Gazværks næste koncert er i Tinglev Kirke den 16. januar klokken 19.

De 150 gæster til koncerten gav den gas og støttede med både fællessang og masser af penge til Kræftens Bekæmpelse. Overskuddet endte på 50.000 kroner. Foto: Gazværk
De tre tilbageværende medlemmer af Gazværk havde egentlig tænkt på at spille noget helt andet efter forsanger Kent Mortensens død. Men nu bliver de i Gasolins univers og får et nyt medlem med i bandet. Foto: Gazværk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce