Annonce
Haderslev

Gebyr-protest fra Haderslev flyver fra minister til minister

Nils Sjøberg (R) til venstre bliver sendt fra minister til minister med sit spørgsmål om erhvervsgebyret på genbrugspladsen, som rammer de humanitære organisationer. Arkivfoto: Jacob Schultz

HADERSLEV: Spørgsmålet om det upopulære erhvervsgebyr på genbrugspladserne bliver ved at cirkulere mellem forskellige ministre. Det radikale folketingsmedlem Nils Sjøberg har taget spørgsmålet op ved at stille et paragraf 20-spørgsmål, men fra flere ministerier lyder det:

- Det er ikke vores bord.

Annonce

Dan Jørgen på banen

Først henvendte han sig Ældre- og Sundhedsministeriet og Erhvervsministeriet. Ældreministeriet henviste til Miljø- og Fødevarerministeriet. Herefter meddelte er Erhvervsministeriet, at det heller ikke var erhvervsminister Simon Kolllerups bord.

Nu er der ifølge et svar, Nils Sjøberg har modtaget, enighed om, at sagen hører hjemme hos et helt fjerde ministerium, nemlig Klima- Energi- og Forsyningsministeriet. Det betyder, at nu vil også Dan Jørgensen blive spurgt om sin holdning til gebyret.

De radikale har taget sagen via sit byrådsmedlem Børge Koch og Vennekredsen i Vojens, der er utilfreds med gebyret, som skal betales hver gang, de humanitære foreninger har afleveret gods på genbrugspladsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce