Annonce
Varde

Genåbning af skoler i Varde Kommune er udsat

Årre Børnecenter er en af de skoler, hvor der kan komme pladsmangel, når eleverne skal møde i skole igen. Arkivfoto: Martin Ravn
De stramme krav til genåbning af skoler betyder, at Varde Kommunes skoler ikke bliver klar til at åbne på onsdag.

Varde Kommune: "Skolerne og SFO'erne planlægger efter en forventet genåbning den 15. april for 0.-5. klasse."

Sådan har der stået det meste af tirsdagen og onsdagen på vardekommune.dk. Og tirsdag var forventningen også, at det kunne lade sig gøre.

Men tirsdag aften kom sundhedsmyndighedernes vejledning til, hvad skolerne skal leve op til for at genåbne. Og så blev det klart, at det ville blive en stor opgave at genåbne.

- Der er nogle udfordringer: Har vi plads nok? Kan vi have alle håndvaske klar? Og alt det andet, der skal til, siger borgmester Erik Buhl (V).

Så onsdag eftermiddag blev det endelig besluttet, at elever fra 0.-3. klasse først kan møde i skole fredag den 17. april, og først mandag den 20. april kan elever i 4. og 5. klasse møde i skole igen.

Dagtilbud og nødpasning

  • Alle dagtilbud - altså vuggestuer, børnehave og dagpleje - åbner onsdag den 15. april som også tidligere udmeldt.
  • Alle forældre med børn i dagtilbud bedes dagligt meddele via Tabulex, om barnet kommer, hvornår barnet kommer, og hvornår barnet hentes. Denne dialog er afgørende for, at dagtilbuddene kan planlægge ressourcerne bedst muligt, skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse.
  • Indtil genåbningen er der fortsat nødpasning i både dagtilbud og skoler.
  • Specialklasserne har været åbne under hele coronakrisen, og de fortsætter derfor med at være åbne.

Mangel på lokaler

Borgmester Erik Buhl og kommunikationschef Steffen Kjær fortæller, at pladsproblemerne især er store på skolerne, der kun har op til sjette klassetrin. Her skal næsten alle elever møde ind, og der er derfor ikke en række frie klasselokaler.

Der kan blive brug for flere klasselokaler, fordi der i vejledningen står, at eleverne skal sidde, så der er to meter mellem hver elev, og hvis det skal kunne lade sig gøre, så kan der være behov for, at eleverne i én klasse må fordeles på to klasselokaler.

Men selv hvis det ikke bliver nødvendigt, så er det et stort arbejde at sikre den afstand for alle de børn, der skal møde i skole igen, forklarer kommunikationschefen:

- De fysiske rammer kommer til at kræve noget mere tid at få på plads, siger han.

Annonce

Skemaer skal laves om

For at kunne leve op til alle krav er der også behov for at kigge alle skemaer igennem og se, hvilken undervisning der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan. Der bliver altså formentlig behov for større ændringer:

- Normalt bruger skolerne jo nærmest en helt måned på at lave skemalægning for alle børn for et nyt skoleår. Men da har de i baghovedet, hvordan man plejer at drive skole, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce