Annonce
Haderslev

Genåbning af skoler og dagtilbud afgøres endeligt tirsdag

Direktør Charlotte Veilskov fra Haderslev Kommunes Børn- og Kulturservice oplyser, at det først tirsdag afgøres, om alle skoler og dagtilbud åbner. Og hverken skole eller dagtilbud bliver som det plejede at være før nedlukningen, understreger hun. Arkivfoto: André Thorup
Mange detaljer skal på plads, inden de knap 5000 berørte børn i dagtilbud og skoler i Haderslev Kommune kan vende tilbage. Og det bliver ikke, som det var før nedlukningen, understreger direktør Charlotte Veilskov.

Først i løbet af påskedagene og senest tirsdag bliver det klart, om alle dagtilbud og skoler i Haderslev Kommuner onsdag åbner i fuldt omfang.

Hele onsdag før skærtorsdag var Børn- og Kulturservice sammen med ledere og andet personale i fuld gang med at finde ud af, hvad der skal til for at genåbne for de knap 5000 berørte børn i dagtilbud og skoler til og med 5. klasse, efter at myndighederne sent tirsdag udsendte vejledninger i alt fra pladsafstand til hygiejne.

- Lige nu har vi ikke det samlede overblik. Vi holder chefmøde på søndag og samler så det hele på tirsdag, hvor vi finder ud af, hvad der kan åbne eller ikke. Hvis der skulle være enkelte steder, hvor det ikke her og nu kan lade sig gøre, vil forældrene få direkte besked, siger direktør Charlotte Veilskov fra Børn og Kulturservice i Haderslev Kommune.

Annonce

Baggrund

Sundhedsstyrelsen har lavet en vejledning for gradvis genåbning af skoler og daginstitutioner. Vejledningen rummer en lang række foreskrifter om blandt andet god håndhygiejne samt.

Hvis der bare er mindste tegn på sygdom, skal man blive hjemme indtil 48 timer efter sidste tegn på sygdom.

Sundhedsstyrelsen anbefaler også ledelsen på den enkelte skole til i dialog med forældre eller den enkelte medarbejder at lave en konkret og individuel vurdering for elever og medarbejdere, der tilhører en særlig risikogruppe.

Fra temperaturer til busruter

Efter en måneds corona-nedlukning bebudede statsminister Mette Frederiksen mandag aften, at de yngste skal tilbage i dagtilbud og skoler. Vejledningerne fra myndighederne, der blev udsendt tirsdag aften, danner grundlag for beslutningen om genåbninger.

- Det er ikke uventede krav, og heller ikke uoverstigelige. Men det er ikke småting, og ikke én skole eller dagtilbud har de samme problemstillinger.

- Det drejer sig eksempelvis om medarbejdersituationen sammenholdt med de fysiske rammer. Skal en klasse eksempelvis deles i tre, så der brug brug for flere voksne. Har vi større lokaler, kan vi gå ud? Er der håndvaske nok, hvad med busruterne, og hvad med børnene i vores specialtilbud og deres busser, som plejer at være godt fyldte. Der er rigtig mange detaljer, og detailplanlægningen finder fra sted til sted, fra klasse til klasse, og stue til stue. Det er et kæmpearbejde, men jeg er faktisk meget imponeret over, hvor langt de enkelte steder er kommet, siger direktøren sidst onsdag eftermiddag til JydskeVestkysten.

- Nogle steder skal vi have skiftet skiftet vaskemaskiner, andre steder skal der installeres, fordi der skal kunne vaskes ved 80 grader. Det er sådan noget, der skal være på plads, siger Charlotte Veilskov, der fortæller om en skole, hvor en lokal vvs'er eksempelvis har etableret et langt rør, så der kan vaskes hænder.

Der vil komme mange spørgsmål, og Haderslev Kommune har derfor lavet en såkaldt taskforce, der består af kommunens sundhedsplejersker. De rykker ud, hvis der er tvivl om, hvorvidt noget er forsvarligt eller ej.

- Og de træffer så afgørelsen.

En anderledes skole

Hverken skole eller dagtilbud bliver dog som før nedlukningen, understreger direktøren.

- Der vil blive sat et markant fingeraftryk på børnene. På skolerne vil der være tale om nødundervisning i starten, og det er endda lige før, jeg ikke vil kalde det det. 90 procent af stederne vil det i begyndelsen kun handle om at yde nærvær og trivsel. Senere kan vi dog godt blive mere ambitiøse på indholdet og læringen. Genåbningen handler om, at børnenes forældre skal vende tilbage til arbejdet, siger Charlotte Veilskov.

- For vi skal jo ikke have fire forskellige lærere ind til de samme børn. Det kan så godt være, at det i én uge bliver matematiklæreren, der er der, og han eller hun underviser så ikke i engelsk. Ugen efter kan det så være, det er engelsklæreren, som kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce