Annonce
Erhverv

Optimisme: Citymanager forventer genåbning af butikkerne fra 1. marts

Citymanager Flemming Simested (til venstre), der her ses sammen med formanden for Vejen Handelsstandsforening Finn Heiredal (i midten) samt næstformand Anders Peter Ohrt  har en klar forventning om, at detailhandlen står for en genåbning under en eller anden form fra 1. marts.. Foto: Handelsbyen Vejen
Vejen Handelsstandsforening har køreplanen klar, hvis detailhandlen må åbne igen 1. marts. Længere åbningstid som før jul kan være et middel til at sprede handlen ud i starten.
Annonce

Vejen: Størstedelen af detailhandlen har været nedlukket i to måneder. Men håbet for en snarlig kontrolleret genåbning lever i høj grad hos Vejen Handelsstandsforening, hvor bestyrelsen allerede har en skitseret plan, når politikerne siger go.

Faldende smittetal har givet et større politisk pres på Christiansborg om lempelser. Ønskerne går lige fra regionale lempelser til lempelser indenfor udvalgte områder, som der så skal regnes på.

- Vi har en klar forventning om, at detailhandlen bliver genåbnet under en eller anden form 1. marts. Jeg har svært ved at se argumenterne for, hvorfor ikke, siger citymanager Flemming Simested fra "Vejen for dig".


Vi har en klar forventning om, at detailhandlen bliver genåbnet under en eller anden form 1. marts. Jeg har svært ved at se argumenterne for, hvorfor ikke

Flemming Simested, citymanager


Planen indebærer blandt andet mulighed for længere åbningstider for at sprede handlen ud. Det fungerede på bedste vis under julehandlen, inden landet blev lukket ned 23. december.

- Detailhandlen har i forvejen et efterslæb fra bytning af julegaver og udsalgsvarer, og det vil give mindre pres med længere åbent, siger Flemming Simested.

Citymanageren påpeger, at de handlende og kunderne allerede sidste forår viste, at de evnede at håndtere den daværende genåbning.

- Kunderne var her også gode til at holde afstand og kigge efter, hvor mange der var inde ad gangen. Det foregik lige efter bogen, siger Flemming Simested.


Kunderne var i foråret også gode til at holde afstand og kigge efter, hvor mange der var inde ad gangen. Det foregik lige efter bogen

Flemming Simested


Under coronaen har han og medlemmerne været vant til at handle hurtigt. En enkelt gang i 2020 kom udmeldingerne om ændringer en torsdag aften.

- De trådte i kraft fra næste morgen, og der skulle jeg så nå og have fat i alle medlemmerne inden. Vi er med i netværket Danske Handelsbyer under Dansk Erhverv, der er tæt på og presser på. Men vi får først informationerne fra Christiansborg ca. en halv time før pressemøderne, når beslutningerne kommer ud i udvalgte medier, siger Flemming Simested.

Aktiviteter som Open By Night og større forsamlinger har nok længere udsigter.

Corona-nedlukningen har især ramt hårdt på detailhandlen, restauranter, hoteller samt underholdnings- og oplevelsesindustrien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce