Annonce
Sønderborg

Genåbning med både glæde og forbehold: Kan vi mon snart feste som vi plejer?

Sådan blev der festet i slotsgården på Nord-Als Musikfestival i 2018 - formentlig sådan igen i år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Hos to af områdets store kulturudbydere, Nord-Als Musikfestival og Kultur i Syd, er der både glæde og afventning efter regeringens genåbningsplan. Men det ser lyst ud indrømmer begge parter.

Sønderborg/Nordals: Sang, dans og skål under den åbne himmel - længslen er stor, og nu er de gemte drømme rykket et stort skridt nærmere en realisering med regeringens genåbningsplan, hvor særligt 11. juni er den helt store skæringsdato i forhold til at det udendørs forsamlingsforbud står til at forsvinde helt.

- Da kulturministeren tidligere på året sagde, at festivaler kunne fortsætte planlægningsarbejdet kørte vi på, som får vi en festival i år. Og vi har lavet aftaler med alle musikere og leverandører, siger formanden for Nord-Als Musikfestival, Karsten Fibiger om festivalen 10. til 12. juni, hvor samtlige 4200 partoutkort og 500 endags-billetter er solgt.

Med gæster og personale vil der komme omkring 6000 pr. dag.

Annonce

- Vi har en udfordring med torsdag 10. juni, hvor forsamlingsloftet stadig er der i forhold til vores "outsider"-optrædende ude foran. Men det må vi se, hvordan vi løser, tilføjer en ellers glad Fibiger.

Følelsernes rutsjebane

- Det har været en følelsesmæssig rutsjebane, hvor vi for få dage siden troede, at nu bliver det hele aflyst på grund af vaccinationsplanens usikkerhed. Det har virkelig krævet energi at blive ved med at tro på det. Nu er det så kun os selv, der kan ødelægge det med for eksempel en lokal nedlukning. Det er op til alle stadig at passe på, understreger Karsten Fibiger.


Det har været en følelsesmæssig rutsjebane, hvor vi for få dage siden troede, at nu bliver det hele aflyst på grund af vaccinationsplanens usikkerhed. Det har virkelig krævet energi at blive ved med at tro på det.

Karsten Fibiger, leder af Nord-Als Musikfestival


Og netop hvordan vi kommer til at kunne feste sammen og stadig passe på, er ikke helt klarlagt. Håndsprit, afskærmning og coronapas vil formentlig indgå i foranstaltningerne for at forebygge smitte.

Netop det og andre specielle forholdsregler venter direktør og eventchef hos Kultur i Syd, Jes Johansen, på med spænding.

- Vi er nok klogere i løbet af næste uge, men jeg forventer, at vi kan komme til at gennemføre indendørs koncerter som i efteråret. Vi har koncerter i både Haderslev og Sønderborg i løbet af maj, siger Jes Johansen.

Annonce

Udebekymring

- Jeg kan være lidt mere bekymret for de udendørs arrangementer med mange tusinde samlet. Måske vi kan gøre som med sportsarrangementer. Under alle omstændigheder går det den rigtige vej, men vi kan endnu ikke komme helt i mål med planlægningen, tilføjer Jes Johansen.

Kultur i Syd begynder efter den nuværende plan med koncerter i Mølleparken 4. juni og 5. juni med henholdsvis Lis Sørensen med et endnu ikke oplyst navn samt Hjalmer og Magtens Korridorer dagen efter.

De står således før 11. juni med ophævelsen af den udendørs forsamlingsforbud. Næste koncerter i rækken er planlagt til 18. juni med Aura og et endnu ikke oplyst navn samt 19. juni med Jada og Phlake.

Eventchef hos Kultur i Syd, Jes Johansen, afventer stadig specifikke udmeldinger omkring afviklingen af udendørs koncerter efter 11. juni, hvor forsamlingsforbuddet efter planen forsvinder helt. Her fra en koncert i Mølleparken med fuldt hus. Arkivfoto: Timo Battefeld
Jes Johansen, direktør og eventchef i Kultur i Syd, er stadig afventende på forholdsregler i forbindelse med gennemførelse af de store udendørs koncerter i Mølleparken. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Formand for Nord-Als Musikfestival, Karsten Fibiger, har arbejdet på højtryk siden begyndelsen af marts med planlægningen af den nu udsolgte festival 10.-12.juni. Alle musikere og leverandører er booket. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce