Annonce
Haderslev

Genåbning: På Crazy Daisy holder de vejret

Martin Christiansen fra Crazy Daisy afventer meldingen fra politikerne i næste uge, inden han og kollegerne lægger flere planer. Arkivfoto: Thomas Holl
Diskoteket Crazy Daisy i Haderslev var lige så stille i gang med at planlægge genåbning omkring 1. september, men diskoteket har undladt at booke artister og lignende, corona-situationen er alt for usikker.
Annonce

HADERSLEV: Martin Christiansen, en af ejerne bag diskoteket Crazy Daisy i Haderslev stod tirsdag eftermiddag midt i Lalandia, da alle medier pludselig gik i gul "breaking" med nyheden om, at Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut anbefaler, at genåbningen bremses.

- Hvis sundhedsmyndighederne anbefaler, at genåbningen sættes i stå, og vores politikere træffer afgørelse om det, så følger vi selvfølgelig den anbefaling. Det er der slet ingen diskussion om, siger Martin Christiansen.

Diskoteket har været lukket siden begyndelsen af marts måned, og mellem 40 og 50 man er sendt hjem med lønkompensation, fortæller Martin Christiansen:

- Den beslutning traf vi i begyndelsen. Vi er to partnere og to fuldtidsansatte og derudover en lang række deltidsansatte, som pt. får del i lønkompensationen. Det er unge, der har brug for de 3000 til 5000 kroner til huslejen, som de tjener her hos os hver måned. De har også budgetter de skal have til at hænge sammen og er ikke bare ligegyldige aber der serveres drinks, derfor er alle omfattet af  lønkompensation, hvor siger Martin Christiansen.

Annonce

Ros til kolleger

Han har i øvrigt kun ros til overs for kollegerne i byen, altså de værtshuse og restauranter, der allerede har lov til at holde åbent:

- I mange andre byer hører man om restauranter og barer, som går ind og laver kreative natklubber. Det har vi ikke set noget af i Haderslev, selv om den spilleplade pt. er helt fri, og det har været beroligende. Vi har også haft en åben og ærlig dialog med kollegerne, og det sætter jeg stor pris på.


I mange andre byer hører man om restauranter og barer, som går ind og laver kreative natklubber. Det har vi ikke set noget af i Haderslev, selv om den spilleplade pt. er helt fri, og det har været beroligende. Vi har også haft en åben og ærlig dialog med kollegerne, og det sætter jeg stor pris på.

Martin Christiansen


Han tør ikke lægge nogen planer for efteråret, og hvis genåbningen pludselig udskydes i måneder, så kan billedet også komme til at se helt anderledes ud. Han lægger ikke skjul på, at hvis genåbningen udskydes, hænger fremtiden også sammen med de fortsatte muligheder for løønkompensation.

Annonce

Ingen planer lige nu

Han er dog ikke klar til at åbne for hver en pris:

- På et diskotek kan vi ikke opretholde afstandskrav på hverken en eller to meter. Det er ikke en del af konceptet at holde afstand. Det duer heller ikke rigtigt med et forsamlingsforbud på 200, fordi et sted som vores er godkendt til omkring 500 gæster, og det koster det samme at tænde en lampe, hvad enten vi er 200 eller 500 mennesker, men indtjeningen bliver ikke det samme.

Indtil videre kan han og partneren Nikolaj Jacobsen hverken gøre fra eller til, så de afventer næste uges pressemøde, hvorefter de vil lægge planen for efteråret:

- Ingen ved noget nu, og vi har undladt at booke artister og lignende, men vi håber da, at vi snart kommer i gang igen. Vores nyrenoverede natklub nåede kun at holde åbent i tre weekender, inden coronaen kom. Men vi tager vores del af ansvaret og holder lukket, indtil myndighederne vurderer, det er forsvarligt at genåbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce