Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Rektor Lars Amdisen Bossen var efter ekspertgruppens udmeldinger mandag forberedt på, at Vejen Gymnasium og HF må vente lidt endnu på genåbning. Arkivfoto: Søren Dippel
Ungdomsuddannelserne i Vejen Kommune kom ikke med i genåbningen mandag. Rektor på Vejen Gymnasium og HF håber, de kommer med i næste ombæring 15. marts.

Vejen: Ungdomsuddannelserne i Vejen Kommune kom ikke med i genåbningen fra 1. marts. Det gælder eksempelvis Vejen Gymnasium og HF og Vejen Business College.

- Vi var forberedte på, at det  kunne blive sådan efter ekspertgruppens udmeldinger mandag, som jeg også har været inde og læse. Nu krydser vi fingre og alt, hvad der kan krydses for, at vi kommer med i næste ombæring 15 . marts. Verden er som den er, og vi må agere i den verden, vi er i, siger rektor for Vejen Gymnasium og HF, Lars Amdisen Bossen.


Vi var forberedte på, at det  kunne blive sådan efter ekspertgruppens udmeldinger mandag

Lars Amdisen Bossen, rektor på Vejen Gymnasium og HF


I Nord- og Vestjylland åbnes der op for 50 procent fremmøde (det vil sige hver anden uge) under forudsætning af test to gange om ugen. Testningen vil i videst muligt omfang foregå ved brug af nye og mere skånsomme testtyper.

Hvordan de 50 procent lige skal tolkes, har ungdomsuddannelserne i Vejen Kommune nu yderligere 14 dage at forberede sig på. Og de kan drage erfaringer fra de kommuner,  hvor ungdomsuddannelserne genåbnes allerede mandag.

Hvordan det kommer til at foregå rent praktisk med de 50 procent og test, ved Lars Amdisen Bossen ikke endnu (onsdag eftermiddag, red.).

- Vi ligger lige ved siden af et testcenter i Vejen Idrætscenter, og i forhold til test er jeg nu fortrøstningsfuld efter borgmester Egon Fræhrs tidligere udmeldinger, siger Lars Amdisen Bossen.

Under nedlukningen sidste år blev der taget højde for at mindske eventuelle læringstab for eleverne. Antallet af eksaminer blev reduceret og i stedet erstattet af mere undervisning i de sædvanlige eksamensperioder.

Sådan genåbner de i Nord- og Vestjylland

  • Alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 procent fremmøde (det vil sige hver anden uge) under forudsætning af test to gange om ugen.
  • Testningen i grundskolen og ungdomsuddannelserne vil i videst muligt omfang foregå ved brug af nye og mere skånsomme testtyper.
  • Flertallet er enige om, at personale og elever i grundskolen opfordres kraftigt til test to gange ugentligt, mens der på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser stilles krav om to ugentlige test.
  • Der sikres løbende opfølgning på omfanget af gennemførte test med henblik på at vurdere behovet for eventuelt yderligere tiltag til at sikre høj efterlevelse af to ugentlige tests.
  • Efterskoler i de to områder genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger. Det forudsættes, at alle kommuner i de pågældende landsdele indgår lokale aftaler med Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende smitteopsporing.
  • Der vil være særligt fokus på hurtig og effektiv lokal udbrudshåndtering. Hvis smittesituationen muliggør det, forventes samme genåbning at kunne ske i øvrige landsdele pr. 15. marts 2021 (for nuværende kunne det f.eks. være Østjylland, Vest- og Sydsjælland samt Fyn).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce