Annonce
Kultur

Genåbning: Vejen Idrætscenter har mistet 20 årsværk

- Vi er så klar, vi venter, og vi har forberedt os godt, siger direktør for Vejen Idrætscenter Jakob Sander, der havde håbet på en tidligere genåbning. Arkivfoto: André Thorup.
Direktør Jakob Sander havde håbet på en tidligere genåbning indendøre, for ordrebogen er fyldt. Covid-19 har kostet idrætscenteret 30 procent i omsætning.

Vejen: Genåbningsplanen tænder lys i mørket for Vejen Idrætscenter, der har været hårdt ramt af covid-19-nedlukningen.

Ca. 30 procent af omsætningen forsvandt under nedlukningen i fjor. Det svarer til ca. 16 millioner kroner. 20 årsværk er allerede forsvundet, og yderligere 40 medarbejdere er lige nu hjemsendt. For tiden er ca. ti på arbejde i Vejen Idrætscenter, når man tæller alle med i administrationen, servicecenter og rengøringsdelen.

- Det har især været hjemsendelsen af alle vores dygtige medarbejdere, der har gjort mest ondt, siger Jakob Sander og melder optimistisk, at "vi er så klar, vi venter og vi har forberedt os godt".


Det har især været hjemsendelsen af alle vores dygtige medarbejdere, der har gjort mest ondt

Jakob Sander, direktør for Vejen Idrætscenter


Han forventer, at der går ca. tre dage, inden alle de nye regler er blevet belyst fra diverse branche-organisationer og aktører, og så skal der ellers holdes møder med foreningerne.

Annonce

Masser af liv

Udendørs er der godt gang på anlægget i flere idrætsgrene, hvor især den nye lethal har været et særdeles godt aktiv for Vejen Idrætscenter.

Blandt andet basketball og håndbold er rykket udendørs. Tennis, paddeltennis og fodbold er også idrætter, der kører på livet løs.

- Der er masser af liv og søgning her på anlægget, siger Jakob Sander.

Annonce

De har ventet længe

Indendørsdelen kommer nu også med. 21. april bliver den første af mange mærkedage i foråret.

- Vi har ventet længe på dette øjeblik, og vi havde håbet, vi kunne åbne tidligere, siger Jakob Sander.


Vi har ventet længe på dette øjeblik, og vi havde håbet, vi kunne åbne tidligere

Jakob Sander, direktør for Vejen Idrætscenter


2. kvartal er altid det store kvartal for Vejen Idrætscenter. Indendørs-idrætterne plejer først at slutte sæsonen i uge 24-25.

Lukningen af svømmehallen, fitness-delen og konferencedelen samt aflysninger af store kulturarrangementer gør ondt.

- Vi har mange store arrangementer. Det er the big bang for os. Vi har ellers ordrebøgerne fyldte men må forholde os til aflysninger eller flytning af arrangementer på grund af forsamlingsforbuddet, siger Jakob Sander.


Vi har mange store arrangementer. Det er the big bang for os. Vi har ellers ordrebøgerne fyldte men må forholde os til aflysninger eller flytning af arrangementer på grund af forsamlingsforbuddet

Jakob Sander, direktør for Vejen Idrætscenter


På hoteldelen plejer belægningsprocenten at ligge på 50-60 procent. Lige nu er den på ca. 10 procent på grund af forsamlingsforbuddet.

Vigtige datoer for Vejen Idrætscenter

21. april

Der åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Hvilke sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, bliver forhandlet af Folketingets aftalepartier på basis af et fagligt oplæg fra myndighederne.

6. maj

For borgere med coronapas åbnes der for indendørs servering på restauranter, cafeer, konferencer, spillesteder, teatre og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.

Der åbnes for indendørs idræt for voksne over 18 år med coronapas. Hvilke sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, bliver forhandlet af Folketingets aftalepartier på basis af et fagligt oplæg fra myndighederne.

21. maj

I sidste omgang åbnes med coronapas de resterende idræts., fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i de de forrige faser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce