Annonce
Billund

Genåbning: Vi styrtbløder, men i dag er vi glade og serverer champagne

Dagens første gæst får champagne på Alletiders Café i Grindsted. Foto: Annette Bruun Jarl
Champagnen var klar til at blive åbnet til de første gæster i Alletiders Café. Resten af ugen er godt booket op, og det er tiltrængt efter nogle hårde måneder.

Grindsted: Præcis klokken 11.30 går døren op, og ind kommer dagens første gæst med et stort "Hej" og bliver modtaget med åbne arme.

- Velkommen, og I skal jo sidde på den sædvanlige plads, lyder det fra Dorte Eienstrand og viser gæsterne, Lone Hjelmager og hendes mor, Bodil Thomsen, på plads ved tomandsbordet lige indenfor døren på Alletiders Café.

- Det er mit stambord, indskyder Lone Hjelmager, som var den første til at bestille bord, da myndighederne forleden gav lov til det.

Annonce

- Det er så dejligt at være her igen. Det er simpelthen byens bedste café og byens bedste mad. Jeg har sådan savnet at komme her, og den her modtagelse får jeg bare hver gang, lyder det fra Lone Hjelmager.

Lone Hjelmager, som bor i Grindsted og har stambord på Alletiders Cafe, har inviteret sin mor, Bodil Thomsen til brunch. Hun har savnet at komme på cafeen. Foto: Annette Bruun Jarl

Godt på plads ved bordet skal der tjekkes coronapas, og da det er overstået, er det tid til at fejre gensynet - med champagne.

Dorthe Eienstrand, som i åbnede åbnede cafeen i 2019, lægger ikke skjul på, at coronanedlukningerne - især den seneste - har været hårde. Benhårde.

Ingen løn i et halvt år

- Bundlinjen er rød, og vi styrtbløder. Nu skal smittetallet bare blive nede, så vi kan holde åbent igen. Økonomien har det rigtig stramt, og sådan vil det være resten af året, siger hun.

Dorthe Eienstrand har haft sin kok og øvrige medarbejdere hjemsendt. Selv har hun ikke fået løn i et halvt år.

Nu ringer telefonen igen flittigt hos Dorthe Eienstrand på Alletiders Café. Foto: Annette Bruun Jarl

- Jeg har levet for 300 kroner om ugen. Så jeg ved da ikke, hvor de coronakilo er kommet fra, for jeg har virkelig sat tæring efter næring, lyder det med et barsk grin.

Annonce

Medarbejdere er tilbage

Onsdag formiddag er der dog mest smil over ansigtet: Kokken George er kommet tilbage, medhjælper Hanne Schultz, "mit grå guld", kalder Dorte Eienstrand hende, er her også, og to unge piger, der før nedlukningen hjalp til, har også sagt, at de gerne vil tilbage.

Derudover får Dorthe Eienstrand hjælp af Halil Yasar, som har mange års restaurationserfaring fra blandt andet Café Grindsted og Viva.

- Han er min konsulent og skal hjælpe med at udvikle nye ideer til cafeen. For han har masser af erfaring og mange ideer, siger hun.

Annonce

Takeaway fortsætter

Dorthe Eienstrand kigger ind i en uge med mange bookinger. Derudover har hun besluttet sig for at køre videre med takeaway.

- Jeg tror, at mange stadig gerne vil sidde hjemme og spise, hvis de for eksempel har børn. Så er det mere afslappende. Oprindeligt ville jeg helst ville have en café, hvor døren ikke går op og i hele tiden, men jeg tror, at vi i dag er nødt til at være et både-og-sted, siger hun.

Det er derfor muligt at få mad fra hele menukortet som takeaway.

- Vi er vildt glade for at kunne åbne igen. Det har vi ventet på længe.


Det er så dejligt at være her igen. Jeg har sådan savnet at komme her.

Lone HJemager, gæst på Alletiders Café


Hanne Schultz, medarbejder i Alletiders Café, tjekker coronapas hos dagens første gæster, Lone Hjelmager, Grindsted,  og Bodil Thomsen, Billund. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce