Annonce
Debat

Genåbningen er mig en gåde

Læserbrev: Hej. Mit navn er Ida. Jeg er født og opvokset i Skanderborg, men er nu bosat i Kolding. Jeg studerer psykologi, er frivillig og arbejder både i en specialbørnehave og på et plejehjem. Jeg forsøger ikke at være endnu en af de mange, som nyder at brokke sig gennem corona-krisen på de sociale medier uden rent faktisk at forsøge og ændre på tingene. For det her er mit forsøg på at blive hørt, og at nogen på Christiansborg rent faktisk tager mig og mange flere alvorligt.

Jeg er helt med på, at vi politisk og personligt er forskellige mennesker, og det skal der også være plads til. Men demokrati og ligestilling, som jeg troede var noget vi i år 2021 praktiserede mest muligt, er ikke længere i fokus.

Jeg er også helt med på, at alle andre undtagen statsminister Mette Frederiksen kan sidde og være nok så kloge bag skærmen, for statsministerposten er og bliver ikke nem. Men den måde som Mette Frederiksen og den tilhørende regering vælger at håndtere den nuværende corona-krise på er mig en gåde.

Ja, vi skal passe på de ældre og sårbare. Ja, vi skal tænke i menneskeliv og ikke altid økonomi. Men corona, ligesom influenza og mange andre sygdomme, er desværre kommet for at blive, vurderer eksperter. Derfor må vi også lære at leve med det, være kreative og tænke langsigtet. For regeringens corona-håndtering er på ingen måder langsigtet! Vores økonomi er i nedgang. Unge og ældre har aldrig været mere ensomme og ængstelige. Selvstændiges forretninger bløder og lukker. Når vi er nået herud, hvor så mange mennesker berøres og skades, så kan man simpelthen ikke være sig selv bekendt, hvis man som Mette Frederiksen står som i dag på pressemødet og siger, at vi skal holde ud og være tålmodige. Det har vi efterhånden været i 1 år. Nu er det nok!

Jeg og mine medstuderende har nu være hjemsendt i 1 år uden nogen former for afbræk. Og man har endnu ikke set nogen af os råbe op offentligt, som man ser i mange andre henseender; gymnasieelever, efterskoleelever, folkeskoleelever m.fl. Men vores undervisning er efterhånden så udfordret og mangelfuld, at jeg ikke kan forsvare den kvalitet, som jeg ender ud med som psykolog. Vores undervisning eller eksamener indebærer ingen former for kompensation, udsættelse eller aflysning, som eksempelvis gymnasieeleverne oplever. Tragikomisk nok, når det åbenlyst bliver en del af psykologernes fremtidige arbejde at rydde op efter corona-krisens mentale konsekvenser.


Jeg og mine medstuderende har nu være hjemsendt i 1 år uden nogen former for afbræk. Og man har endnu ikke set nogen af os råbe op offentligt, som man ser i mange andre henseender; gymnasieelever, efterskoleelever, folkeskoleelever m.fl.


Senest er Mette Frederiksens udmelding om en gradvis genåbning af Danmark mig en gåde. Og der må nogen meget gerne redefinere definitionen på logik, for der er Mette Frederiksen og jeg tydeligvis uenige. Du må gerne som efterskoleelev rejse fra Fyn eller Sjælland til din efterskole i Nord- eller Vestjylland, men du må ikke tage fra Jylland og Fyn til din efterskole på Sjælland. Du må gerne fremvise en negativ corona-test til udendørs sport, kultur og på nogle skoler, men du må ikke fremvise en negativ corona-test hos frisører, kosmetologer, personlige trænere m.fl., som ovenikøbet har 1 til 1 kontakt og nemmere kan overholde retningslinjerne. Dette for at kunne undgå flere konkurser og selvstændige, der hæver hele opsparingen og pensionsopsparingen for at kunne sætte mad på bordet. Du må også gerne shoppe tøj og diverse i gågadens butikker, men ikke i storcentre for der smitter corona jo helt ekstremt, og du må samtidig ikke komme i skole.

Ovenstående skal åbenbart være logik for de danske skoleelever, efterskoleelever, selvstændige erhvervsdrivende og ikke mindst os universitetsstuderende. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at vide, hvordan man ikke kan gøre menneskeliv op i økonomi, for uden økonomi er der ingen menneskeliv, som vi kender det! Uden penge er der ingen velfærd.

Statsminister Mette Frederiksen italesætter, at vi alle er i samme båd i denne tid. For mig virker det mere som om, at regeringen er mere med ombord end andre. Der må kunne tænkes mere innovative og effektive løsninger ind i den kommende genåbning, så uddannelser og erhverv igen kan åbne forsvarligt. Alt andet er omsorgsløst og uansvarligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce