Annonce
Aabenraa

Genbrugsbutikker har fyldte hylder og huller i pengekassen

Genbrugsbutikkerne skal stadig betale for husleje, lys og varme, selv om der ikke kommer penge i kassen. Billedet er fra Røde Kors Genbrug i Padborg. Foto: Sven Geissler, Flensborg Avis.
Corona er også skidt for velgørenhed. Nedlukningen giver pladsproblemer i genbrugsbutikkerne, og de frivillige savner hinanden.
Annonce

AABENRAA: Nedlukningen af Danmark er hård for butikslivet, og det gælder også for genbrugsbutikkerne, der samler penge ind til velgørende formål.

I øjeblikket kommer der ingen penge i kassen, og det betyder ikke alene manglende indtægter til velgørenhed. Samtidig er det en udfordring af finde midler til husleje, lys og varme.

- Det er så træls det her. Vi har mulighed for at få del i hjælpepakkerne til de faste udgifter. Det er hovedkontoret, der ordner det. Her i Aabenraa prøver vi at holde modet oppe hos de mange frivillige, som savner at komme i butikken, siger Marianne Langschwager, der er leder af Blå Kors Genbrug på Tøndervej  i Aaabenraa.

- Vi har 60 frivillige og et rigtigt godt sammenhold. Vi kan jo ikke mødes, men vi holder kontakten med hinanden. Det er jo ikke den bedste årstid, når man bare skal gå derhjemme.

- Der er stadig folk, der sætter sække med genbrugsting foran døren. Vi har også enkelte, der ringer, og vi kører ud og henter store ting, men kun i meget begrænset omfang, fortæller Marianne Langschwager.

Annonce

Kniber med pladsen

Hos Røde Kors på Langebro i Aabenraa kniber det efterhånden med pladsen til at opbevare de mange genbrugsting, når der ikke bliver solgt noget.

- Vi har planer om at sælge ting via Facebook, så vi i hvert fald kan få nogle penge i kassen til huslejen. Vi sætter prisen, og så kan folk byde ind og betale på Mobile Pay, når de henter varen, fortæller Jan Edemann Nielsen, der er en af butikslederne hos Røde Kors Genbrug.

- Folk indleverer stadig ting til os. Vi har telefon tid fra 9.30-10, hvor man kan aftale nærmere. Vi kører også ud og henter, men kun i det små. Det er mest dødsboer på plejehjem og den slags, fortæller han.

Annonce

Beliggenhed

På Vestergade i Aabenraa ligger Genbrug Rustique, der samler penge ind til Julemærkehjemmet i Kollund. Butikken drives af en forening, som Lise Lotte og Johannes Vendelboe har taget initiativ til.

- Der var allerede corona, da vi åbnede i sommer, så vi har ikke kendt andet. Alligevel har vi kunnet sende 25.000 kroner videre til julemærkehjemmet. Man siger ellers, at der går et år, før en genbrugsbutik kan skabe et overskud, fortæller Lise Lotte Vendelboe.

- Vi nyder godt af en god beliggenhed, hvor mange mennesker går forbi. Men lige nu er vi helt lukket ned. Vi håber virkelig, at vi snart kan åbne igen.

Også hos Genbrug Rustique indleveres der stadig effekter, så det er ved at være småt med pladsen.

De frivillige må jo ikke komme i butikken, så der er kun min mand og søn til at hjælpe med at sortere og sætter på plads, siger Lise Lotte Vendelboe.

Genbrug Rustique har 16 frivillige tilknyttet.


Vi har planer om at sælge ting via Facebook, så vi i hvert fald kan få nogle penge i kassen til huslejen.

Jan Edemann Nielsen, butiksleder Røde Kors Genbrug.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce