Annonce
Esbjerg

Genbrugsbutikker overdynget med skidt og skrald: Pizzabakker og fyldte babybleer deponeres foran døren

Sådan så det ud forleden foran Frelsens Hærs genbrugscenter på Ravnevej i Esbjerg. Langt fra alt var noget, man kunne bruge i genbrugsbutikken - pizzabakker, fyldte babybleer og opfejet affald. Flere genbrugsbutikker i byen oplever, at de møder ind til ting og sager, som retteligt burde have været afleveret på genbrugspladserne i stedet. Privatfoto
Flere genbrugsbutikker i Esbjerg oplever, at de modtager affald, som i stedet burde have været deponeret på en af de kommunale genbrugspladser. Det gør den frivillige indsats til surt arbejde.

Esbjerg: Det er uartigt, og det er noget svineri.

Spisestole med knækkede ben, pizzabakker, fyldte babybleer, sække med savsmuld og tapet og andet affald beregnet til småt brandbart, er det syn, som ofte møder de frivillige med arbejde ved Esbjergs genbrugsbutikker.

Og det er ikke ligefrem befordrende for de frivilliges arbejdsmoral, når dagen begynder med at adskille skidt og skrald fra noget der rent faktisk kan genbruges til gavn for hjemløse og velgørende formål, oplyser flere.

Annonce

Det var også derfor Klaus Gustenhoff Eriksen forleden reagerede med et opslag med fotodokumentation i Facebook-gruppen ”Info fra borger til borger i Esbjerg by”, da han foran indgangen til Sædding Centret hvor De hjemløses venners har butik, fandt adskillige ting og sager, som åbenlyst i stedet burde have været afleveret på en af kommunens genbrugspladser.

”Nogen der ved om genbrugspladsen var lukket i går. Dette er taget udenfor indgangen til Sædding Centret, sikkert tiltænkt De hjemløses venner, som gerne tager imod brugbare ting og ikke affald.”

Og reaktionerne i opslagets kommentartrådet efterlader ingen tvivl om holdningen til affaldsdeponiet, som er sket uden for genbrugsbutikkens åbningstid.

”Det er noget svineri” og ”Så uartigt”, er blandt andet reaktionerne.

Ingen kan være i tvivl

Men De hjemløses venners butik i Sædding Centret er ikke den eneste, som oplever at blive brugt som affaldsdepot.

I tråden skriver Inge Wachsmuth, at hun arbejder hos Blå Kors, og at man også her er ude for, at arealet foran butikkens indgang bliver brugt til losseplads. Nogen gange kan man også se, at alle poser og kasser er blevet rodet igennem og indholdet hældt ud. Og de gode ting er væk, skriver hun.


Vi har dog også dem, der kommer ned til os med en pose tøj, hvor bukser, skjorter og slips er blevet strøget,

Ingelise Wenzel, formand for De hjemløses venner


Hos Frelsens Hær oplyser Berit Kristine Gejl, at man meget ofte finder affald, der uden for åbningstiden – ofte om søndagen - er afleveret foran genbrugscentret på Ravnevej.

Hun har også med et foto dokumenteret, hvad Frelsens Hær i Esbjerg blandt andet har modtaget i form af poser, der indeholder "f.eks. maling/afdækningsplastik/pizzabakke, to fyldte babybleer og en masse affald,” anfører hun.

Men kan man forestille sig, at nogen måske har en anden opfattelse end I har, hvad der er brugbart for jer?

- Ja, det kan sagtnes være, men når man eksempelvis, som det skete forleden, afleverer stole, hvor benene er knækket af, så kan ingen mennesker ved deres fulde fem tro, at det er noget der kan bruges.

Annonce

En pose med strøget tøj

Berit Kristine Gejl oplyser desuden, at Frelsens Hær også har udgifter til at aflevere affald på genbrugspladsen, når det først er havnet hos dem. Hun siger dog også, at man ikke må misforstå, at Frelsens Hær naturligvis er utroligt glade for at modtage ting og sager.

Dette syn mødte forleden de frivillige ved De hjemløse venners foran Sædding Centret, hvor foreningen har butik. Privatfoto

Det samme siger man hos De hjemløses venner, hvor man i almindelighed ikke ret ofte at møder ind til ubrugeligt affald.

- Det var lidt voldsomt den anden morgen, og jeg kan godt forstå, at de frivillige synes det er træls. Der findes jo mennesker, som mister overblikket. Det går også ud over naturen en gang imellem, og det er selvfølgelig ikke godt. Vi har dog også dem, der kommer ned til os med en pose tøj, hvor bukser, skjorter og slips er blevet strøget, siger Ingelise Wenzel, der er formand for De hjemløses venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce