Annonce
Kolding

Genbrugskongen rykker ind med butik på kommunal genbrugsplads

Kolding Kommune har indgået en aftale med Genbrugskongen A/S, som nu lejer sig ind med genbrugsbutik i lokaler på Kolding Nord Genbrugsplads. PR Foto
Genbrugskongen A/S åbner genbrugsbutik på Kolding Nord Genbrugsplads. Den private butik består kun af ting, som egentlig allerede var afleveret som affald på byens fem genbrugspladser.
Annonce

Kolding: Nu kan du snart få adgang til endnu flere brugte ting i Kolding. Genbrugskongen A/S slår nemlig dørene op til en spritny genbrugsbutik.

Genbrugskongen A/S lejer sig ind i lokaler på Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3, og har første åbningsdag onsdag 20. november, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Butikken er særlig, fordi den kun består af ting, som egentlig allerede er afleveret som affald på byens fem genbrugspladser. Men mange ting er ofte i rigtig god stand og kan bruges igen, som de er.

Det forklarer medejer af Genbrugskongen A/S, Brian Juhl Jensen:

– De sidste par uger har jeg samlet en masse fine ting ind her fra genbrugspladsen, som jeg glæder mig til at komme i gang med at sælge. Folk i Kolding kan se frem til en billig genbrugsbutik, og jeg forventer, at tingene ryger hurtigt ind og hurtigt ud igen. Jeg håber da, at mange vil kigge ind, når de alligevel er forbi genbrugspladsen, siger Brian Juhl Jensen i pressemeddelelsen.

Genbrugsbutikken

Hvor ligger genbrugsbutikken?
Genbrugsbutikken har lokale i Bronzehallen, der ligger klos op ad Kolding Nord Genbrugsplads på Bronzevej 3. Genbrugsbutikken holder åbent onsdag-fredag kl. 12-17.30 og lørdag kl. 10-16.

Hvor kommer varerne i genbrugsbutikken fra?
Genbrugskongen står selv for at indsamle brugbare møbler og genstande fra kommunens fem genbrugspladser.

På Kolding Nord Genbrugsplads må alle borgere fortsat tage brugbare ting med hjem.

Genbrugskongen A/S indsamler således på lige vilkår med borgerne på denne plads.

På de fire andre genbrugspladser benytter Genbrugskongen A/S et såkaldt Redirect Ressourcepas, udstedt af Redux – Affald og Genbrug. Passet giver lokale, private virksomheder mulighed for at indsamle genstande fra genbrugspladserne på lovlig vis. Passet giver dog ikke mulighed for at hente ting i de opsatte loppecontainere, som fortsat er tiltænkt loppeforeningerne.

Får Loppeforeningen stadig ting og sager fra genbrugspladserne?
Ja, de genstande som borgerne stiller i de fire loppecontainere på Kolding Syd Genbrugsplads, Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld genbrugspladser er tiltænkt Loppeforeningen, der består af forskellige lokale genbrugsbutikker og -foreninger.

Kilde: Kolding Kommune

Annonce

Genbrug og job

Genbrugskongens forretningsplan går på to ben: Det ene består i at sælge genbrug, det andet i at skabe job for folk på kanten af arbejdsmarkedet. Den socialøkonomiske virksomhed RessourceTanken skaffer arbejdspladser for ledige borgere, og virksomheden har indgået et samarbejde med Genbrugskongen A/S om at skaffe medarbejdere.

Genbrugsbutikken er et udtryk for et politisk ønske om at få mængden af affald ned i Kolding Kommune. Et udvalg med repræsentanter fra By- og udviklingsforvaltningen, Børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsforvaltningen og Business Kolding har indhentet ansøgninger fra private virksomheder og har herefter indgået en aftale med Genbrugskongen A/S for en treårig forsøgsperiode.

Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, er godt tilfreds med, at Kolding Kommune er i mål med at finde en privat virksomhed, der vil drive genbrugsbutik.

– Jeg er glad for, at Genbrugskongen vil være med til at få folk på kanten af arbejdsmarkedet i job samtidig med, at de sætter en grøn dagsorden ved at holde flere ting i cirkulation. Og så kan de selvfølgelig se, at deres forretningsmodel kan være økonomisk og miljømæssig bæredygtig. Tilgangen med at se forretningsmuligheder i at genbruge ting og materialer er faktisk essensen i cirkulær økonomi, og derfor passer det her projekt lige ind i Koldings ønske om at være en cirkulær kommune, siger Jakob Ville.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce