x
Annonce
Billund

Genbrugspladser åbner måske igen for private - tillidsmand forudser kaos

Medarbejderne forudser kaotiske tilstande, hvis Billund Kommune genåbner genbrugspladserne. Arkivfoto: Joan Karlsen
Folk har i disse dage tid til at gå i hus og have, men ingen steder at gøre af affaldet. Det bliver smidt på rastepladser, og Billund Kommune overvejer derfor at genåbne rastepladserne for private. Tillidsmand forudser kaos.

Grindsted: Christian Sloth, tillidsmand for de ansatte på genbrugspladserne i Billund Kommune, var ved at få kaffen i den gale hals i formiddagspausen.

Da blev medarbejderne varslet om, at kommunen fra mandag morgen formentlig vil genåbne genbrugspladserne for private. Det er medarbejderne på genbrugspladsen slet ikke med på.

- Vi kan simpelthen ikke se, hvordan vi skal kunne håndtere det i forhold til både forsamlingsreglerne og vores egen sikkerhed. Hvis vi ikke skal hjælpe folk med at sortere deres affald, så kan vi lige godt sætte containere op til brændbart. Og vi kan ikke hjælpe folk med at sortere uden at komme tæt på dem, siger Christian Sloth.

Annonce
Vi kan ikke hjælpe folk med at sortere uden at komme tæt på dem.

Tillidsmand Christian Sloth

10 ind ad gangen

Den eneste måde, det kan komme til at foregå forsvarligt på, er ifølge Christian Sloth, hvis genbrugspladsen kun åbner for ti personer ad gangen.

- Så kan vi hjælpe dem, men jeg kan også se for mig, at der bliver en lang kø af biler på Ribe Landevej, siger han.

Christian Sloth bekymrer sig også over den rolle som ”bussemand”, medarbejderne pludselig får, når de skal stoppe folk ved porten-

- Vi har allerede haft flere, som har ignoreret vores afspærring, og det er den type, vi er bekymret for at møde igen. Vi kommer til at få så meget ballade med borgerne, frygter han.

Affald på rastepladser

Baggrunden for, at Billund Kommune lige nu overvejer at genåbne for private, er blandt andet et stort ønske fra Park og vej. Lige nu bliver der nemlig smidt meget affald på rastepladserne rundt om i kommunen og især på rastepladserne på landet.

- Vi frygter, at der bliver endnu værre, når det bliver påske, og folk kan komme i haven. De er frustrerede i forvejen over at gå hjemme, og kan de så ikke komme af med affaldet, så kommer de til at køre det alle mulige steder hen, forudser Christian Iversen, leder af Park og Vej.

Afventer KL

Søren Madsen, kommunikationschef i Billund Kommune, bekræfter, at man lige nu overvejer at genåbne, men afventer fælles retningslinjer fra KL, Kommunernes Landsforening.

- Det kan jo ikke nytte, at man kun åbner nogle steder. Så vil alle folk komme kørende dertil, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce