Annonce
Billund

Genbrugspladser skal ombygges for 25 millioner

Genbrugsstationerne i Grindsted og Billund står foran en større overhaling. Arkivfoto: Joan Karlsen

Både i Grindsted og i Billund vil genbrugsstationerne få en overhaling af de større. De to genbrugsstationer samt omlastestationen i Grindsted skal ombygges for i alt 25 millioner kroner.

Annonce

Grindsted/Billund: De to genbrugspladser i kommunens to største byer står foran en overhaling af de større. I alt skal genbrugspladserne i Grindsted og Billund bygges om og renoveres for 25 millioner kroner.

Det er besluttet, at de to genbrugsstationer skal være større, så der i fremtiden kan blive mulighed for at aflevere flere forskellige typer af affald, end det er tilfældet i dag. Det er desuden besluttet, at omlastning af affald overvejende skal foregå indendørs for på den måde at forhindre, at affald blæser væk.

Ingen døgnåbning

Det har været foreslået, at genbrugspladserne i Grindsted og Billund kunne gøres døgnåbne. Det er dog et forslag, som Billund Kommune ikke ønsker at imødekomme.

Nærgenbrugsstationerne i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme er i forvejen døgnåbne. Her har Billund Kommune for nylig besluttet at opsætte videoovervågning.

Annonce

Ikke alt medtaget

Planen er kommet til verden, efter en lang række brugere - blandt andet medarbejdere, borgere og lokale virksomheder - er blevet spurgt til deres holdninger om, hvad de ønsker af en nyrenoveret genbrugsplads. De har ønsket bedre forhold i forbindelse med aflæsning i containere, og det får de i form af niveauforskel ved nogle containere.

I dag er det en udfordring, at der sker en stor grad af indpendling til genbrugspladserne - altså at folk, som ikke bor i Billund Kommune, kommer og afleverer deres affald. Det vil der blive forsøgt rettet op på ved, at der ved genbrugspladsen i Billund bliver lavet en eller anden form for adgangskontrol. Det kan blive i form af nummerpladegenkendelse eller et kort, der giver adgang.

- Det skal dog bemærkes, at der også er sket en mindre fravalg. Der er blandt andet ikke indregnet en genbrugsbutik, og der er heller ikke regnet med opsætning af adgangskontrol ved Grindsted Genbrugsplads, siger Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Ingen døgnåbning

Kommunen vurderer, at ombygningen af de to genbrugspladser vil løbe op i en udgift på samlet 12,5 millioner kroner, mens det vil kræve et tilsvarende beløb at renovere og ombygge omlastestationen i Grindsted. De penge bliver fundet ved, at borgerne skal betale en tier ekstra for at få hentet genbrugeligt affald og dagrenovation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce