Annonce
Ringkøbing-Skjern

Genbrugspladserne er klar: Hent selv en ektra skraldesæk

Det er muligt at købe sække til ekstra affald. PR foto
- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.

Ringkøbing-Skjern: Hvis skraldespanden bugner efter godt en uge med hele familien hjemme, er der hjælp at hente.

Ved de fire genbrugspladser i kommunen, der i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, kan borgere købe særlige skraldesække mærket "Ekstra", som skraldebilen vil tage med på tømningsdage.

Det kræver 30 kr. overført per MobilePay 243586, og borgerne skal dukker op på genbrugspladsen i åbningstiden. Ellers er der ingen ben i at skaffe skraldesække, så der kan blive plads til de ekstra tomme mælkekartonner og fyldte bleer, som fylder godt op i skraldespandene rundt omkring hos familiehusstandene.

- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme. Derfor vil vi gerne pege på, at man kan købe skraldeposer på de fire genbrugspladser, som i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.

Annonce

Her kan du købe en affaldssæk for 30 kroner

Affaldssækkene kan købes ved genbrugspladserne i Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande på hverdage mellem kl. 10 og 16. De koster 30 kroner per styk og kan betales med MobilePay.

Genbrugspladserne i Lem, Tim, Kloster, Spjald, Troldhede, Bork og Skjern holder fortsat lukket i linje med regeringens opfordring til, at alle ikke-kritiske kommunale services og ydelser lukkes ned.

Skraldebilerne tager kun ekstra husholdningsaffald med, hvis det er pakket i de officielle affaldssække mærket "Ekstra".

Grundig sortering

I øjeblikket er det kun erhvervsdrivende, der har adgang til genbrugspladserne. Man skal derfor ikke medbringe tomme glas, metaldåser, avispapir, pap og andre genanvendelige materialer på sin tur til genbrugspladsen efter ekstra skraldesække. Det kan i stedet afleveres på miljøstationerne, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Man kan reducere rigtig meget i mængden af husholdningsaffald, hvis man er grundig med at få sorteret genanvendelige materialer fra. Selvom genbrugspladserne holder lukket, så er det stadig muligt at aflevere genanvendeligt materiale på kommunens 108 miljøstationer, der er placeret rundt omkring i kommunen, siger Carl Josephsen.

På kommunens hjemmeside kan man finde et kort over miljøstationer ved at skrive "miljøstationer" i søgefeltet. Miljøstationerne er ikke beregnet til storskrald eller haveaffald. Det bedes man stadig holde hjemme, indtil genbrugspladserne åbner for private igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce