Annonce
Sønderborg

Gendarmløbet genstartes en uge før Royal Run

Gendarmløbere fra tidligere år med smuk udsigt. Efter ufrivillig coronapause i 2020 er der startskud igen 5. september. Foto: Evan Foto
Gendarmløbet ved Flensborg Fjord er er igen tilbage efter et års pause. Ny pulje giver en håndsrækning til genstarten, der er rykket en uge på grund af Royal Run.

Sønderborg: - Vi har det på samme måde, som når de økologiske køer skal på græs, siger formanden for BUI Motion Lars Lundsgaard Sørensen ved udsigten til årets Gendarmløbet, der sidste år måtte aflyses på grund af corona.

BUI Motion er en underafdeling af Broagerlands Ungdoms- og Idrætsforening og her glæder man sig, for alt tyder alt på, at foreningens helt store aktivitet kan afvikles som planlagt i naturskønne omgivelser ved Flensborg Fjord første søndag i september.

- For første gang i 18 år har vi måttet flytte løbsdagen, fordi Royal Run har taget vores weekend, helt uden at spørge om lov, tilføjer formanden med et smil.

Annonce

Støtte fra Nordea

Over hele landet er de små motionsløb vågnet af dvalen. Det er netop denne type lokale motionsløb, som Nordea-fonden med sin nye løbspulje på i alt fem mio. vil støtte.

- Vi kan selvfølgelig ikke på forhånd love støtte til nogle løb frem for andre. Men løb som Gendarmløbet har fået støtte tidligere og er et godt eksempel på et løb, vi godt kunne forestille os at støtte igen, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.


Vi har det på samme måde, som når de økologiske køer skal på græs.

Lars Lundsgaard Sørensen, formand for BUI Motion


Løbspuljen kan søges af foreninger, som vil arrangere mindre, lokale motionsløb med mellem 50 og højst 500 deltagere, der foregår udendørs og deltagerne bevæger sig fra A til B ved for eksempel at løbe, cykle, gå, svømme, padle, ro, rulle eller skate.

Der kan søges fra fredag den 11. juni om enten 5000 eller 10.000 kr. til afvikling af løb med 50-500 deltagere.

Du kan læse mere om Gendarmløbet 2021 påwww.bui-motion.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce