Annonce
Udland

General: USA begynder tilbagetrækning i Syrien om få uger

Joseph Votel er øverstkomanderende for de amerikanske styr

Mens koalition har indledt angreb mod Islamisk Stat, planlægger USA snarlig tilbagetrækning i Syrien.

Det er formentlig blot et spørgsmål om "uger", før USA påbegynder den planlagte tilbagetrækning af tropper i Syrien.

Det siger chefen for det amerikanske militær i Mellemøsten søndag ifølge Reuters.

- Med hensyn til tilbagetrækning... Jeg tror, vi er på rette vej, siger general Joseph Votel.

- At flytte mennesker er nemmere end at flytte materiel, så i øjeblikket er vi i gang med at fjerne alt det udstyr, som vi ikke har brug for, tilføjer generalen.

Joseph Votel understreger, at det præcise tidspunkt for tilbagetrækningen vil afhænge af situationen i Syrien.

Adspurgt om, hvorvidt der er tale om dage, uger eller måneder, før USA begynder at trække styrkerne ud af Syrien, siger Joseph Votel:

- Formentlig uger. Men som sagt vil det afhænge af situationen på jorden.

Meldingen kommer, få dage efter at Syriens Demokratiske Styrker, SDF, der støttes af USA, indledte et angreb mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i det østlige Syrien.

USA's præsident, Donald Trump, overraskende mange, da han i december meddelte, at de 2000 amerikanske tropper i landet skulle hentes hjem.

Ifølge præsidenten var IS besejret, og missionen i Syrien var dermed slut.

USA har dog tøvet med at melde klart ud, hvornår de amerikanske tropper skal hentes hjem.

Derudover mangler Trump-administrationen fortsat en plan for, hvordan de USA-støttede kurdiske styrker skal beskyttes, når amerikanerne trækker sig ud af landet.

Mens amerikanske styrker snart forlader Syrien, så er der ingen planer om at trække tropper hjem fra nabolandet Irak, siger Joseph Votel.

Generalen har tidligere advaret om risikoen for, at IS vil genopstå, hvis ikke USA er med til at fastholde presset på bevægelsen.

Mange eksperter på området vurderer, at IS stadig har ledere, krigere og ressourcer nok til at lancere en ny bølge af angreb i regionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce