x
Annonce
Tønder

Generalforsamling: De vil vende skuden i Bredebro

Omkring 30 mødte frem, da Bredebro Lokalråd holdt generalforsamling tirsdag aften. Landdistriktskoordinator Karin K. Lorenzen holdt oplæg.Privatfoto

Bredebro: Omkring 30 mødte frem, da Bredebro Lokalråd tirsdag aften havde indkaldt til årets generalforsamling. Fremmødet var omkring dobbelt så stort som ved sidste generalforsamling, og det glæder formand Maibrit Carl.

- Vi er rigtig godt tilfredse med fremmødet i bestyrelsen. Selvfølgelig vil man gerne se endnu flere, men vi er glade for, at omkring dobbelt så mange mødte op i år.

Hun peger på, at det fordoblede fremmøde måske hænger sammen med, at bestyrelsen denne gang valgte at kombinere generalforsamlingen med et oplæg fra den nye landdistriktskoordinator, Karin K. Lorenzen.

Annonce

Genvalg

Maibrit Carl var sammen med tre øvrige medlemmer af bestyrelsen på valg i år, men alle fire ønskede - og fik - genvalg. Bestyrelsen konstituerer sig ved det kommende møde, som finder sted den 2. marts.

Ved generalforsamling fremlagde Maibrit Carl årsberetningen, som indeholdt en opdatering af de mange arrangementer, som lokalrådet har været primus motor for de seneste år. Og der blev også kigget fremad.

- Vi har søgt nogle nye midler, de såkaldte LUP-midler, der kan give 50.000 kroner til udvikling i landområderne. Hvis vi er så heldige at få dem, så skal vi i gang med at finde ud af, hvordan vi udvikler byen, og hvad der skal ske i fremtiden. Vi skal jo have vendt skuden, og det gør vi bedst i fællesskab, forklarer Maibrit Carl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce