Annonce
Tarm

Generationer i jagt på påskeæg

Der var trængsel ved pavillonen i Gadegårdsparken da der blev uddelt skattekort, og det viste sig, at interessen for jagten var så stor, at deltagerne måtte dele kortene mellem sig.

Der var arrangeret påskeæggejagt for de mindste, men de fik selskab.

TARM: Mens de mange aktive medlemmer af Tarm Udviklingsforum forberede mandagens Påskeæggejagt blev der skævet til skyerne, som gav regn.

Men i minutterne inden begivenheden blev det tørvejr, og der har hen ved hundrede børn. Selv om invitationen, der var spredt på de sociale medier, lød "for de mindste", gjaldt invitationen også ledsagere.

- Så har vi muligheden for at give ideer til, hvor æggene kan være gemt, lød det fra flere af de bedsteforældre, som havde vundet turen med børnebørn.

Tarm Udviklingsforum har ønsker til, hvordan Forsøgshaven, ved Gadegårdsvej, skal udvikles, og bestyrelsen arbejder på, at der sikres belysning på stien langs Tarm Bybæk, fra Gadegårdsvej til Storegade.

Ligeledes er Udviklingsforum i front for at sikre en gang- og cykelsti over banen ved viadukten.

Annonce
Jagten på påskeæg sendte de mange unge, forældre og bedsteforældre på stier langs bybækken.
Pavillonen i Forsøgshaven var udgangspunkt og mål for jagten, og her var der, i "jagttiden" kaffe til ledsagere som lod de unge klare opgaven med at finde æg.
Stierne i Forsøgahaven og langs bybækken blev travet godt og grundigt igennem i jagten på påskeæg.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce