Annonce
Kolding

Generationsskifte: Administrerende direktør i Bjert-virksomhed giver stafetten videre

Arne Holm, der har været administrerende direktør i AB Electric i Bjert i 18 år, overlader posten til Rune Wagnersen.

Bjert: El- og automationsvirksomheden AB Electric A/S i Bjert skifter administrerende direktør.

Efter 18 år i spidsen for virksomheden har Arne Holm fra 5. juni givet tøjlerne til Kate Skovdal Sørensen, Frank Jørgensen og Rune Wagnersen, der har alle har været en del af ejerkredsen siden 2014.

- Vi startede et generationsskifte tilbage i 2014, som vi nu har gennemført 100 procent. Jeg har fuld tiltro til, at den nye ejerkreds kan videreføre AB Electric og den ånd, der gør firmaet til en fantastisk arbejdsplads, siger Arne Holm i en pressemeddelelse fra AB Electric.

Annonce

Stolt og taknemmelig

Det bliver Rune Wagnersen, der overtager Arne Holms stilling som administrerende direktør. Kate Skovdal Sørensen fortsætter som økonomidirektør, og Frank Jørgensen bliver i sin stilling som projektchef for virksomhedens automationsafdeling. Arne Holm tager en kort orlov og fortsætter derefter i AB Electric, hvor han skal arbejde med salg.

Rune Wagnersen glæder sig til at tage fat på arbejdet som direktør for virksomhedens 55 elektrikere, teknikere, lærlinge og administrative medarbejdere.

- Jeg er utrolig stolt og taknemmelig over at få muligheden for at videreføre den udvikling, virksomheden har været igennem de seneste år. Vi har en masse utroligt dygtige, engagerede og loyale medarbejdere, som jeg ser rigtig meget frem til at stå i spidsen for, siger Rune Wagnersen.

Fredag 16. august er der reception, hvor virksomheden vil markere generationsskiftet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Genforeningen vækker stadig følelser

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Sønderborg, Bjørn Allerelli Andersen er stødt, fordi det tyske mindretal lægger op til en fejring af 100-året for grænsedragningen i 2020 og ikke af Genforeningen. Han bliver også krænket, når tyske tekster sætter ordet genforening – Wiedervereinigung - i citationstegn. Sagen viser, at der fortsat er store følelser i spil. Den tyske jurist Klaus Alberts fra Kiel har netop udgivet en bog om situationen i 1920. Han anfægter brugen af begrebet genforening, fordi Slesvig heller ikke før 1864 var en del af kongeriget. Argumentet viser, at nogle sager er for komplicerede til, at de kan overlades til videnskaben. Statsretslig er udsagnet korrekt. Men det anfægter ikke, at de dansksindede sønderjyder i 1920 kom hjem til det land og det folk, de så sig som en del af. Så i den følte realitet var der naturligvis tale om en genforening. Derfor skal vi danskere have lov til både at bruge ordet og glædes over Genforeningen. Men vi skal ikke pådutte andre det. Til gengæld skal tyskerne respektere vores holdning. Det tyske mindretal har ligeledes al mulig grund til at glæde sig over Genforeningen. Den forskånede dem i vidt omfang fra at blive en del af Tysklands rædselsfulde historie mellem 1920 og 1949. Ganske vist dumpede mange i mindretallets rækker med et brag, da deres loyalitet blev sat på prøve efter den 9. april 1940. Men de lærte lektien og formulerede i 1945 en formel erklæring om troskab over for den danske stat og 1920-grænsen. Samfundskontrakten holder den dag i dag. Eneste tabere i 1920 blev de danske syd for den nye grænse. De måtte betale en skrækkelig pris med undertrykkelse og senere død på nazisternes fronter. Men skønt ikke alt er glemt, er grænselandet nu en model for det harmoniske samliv mellem flere nationaliteter. Det skal vi fejre i 1920 og så ikke strides om ord. Som danskere i Damark skal vi feste for Genforeningen. Så må andre gerne fejre en af de få stabile grænser, Tyskland nogensinde har haft.

Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russisk storhold

Annonce